Specialintervju: Järnkaminen Thomas Eriksson
Publicerad: 2017-12-08
DIFTV
DIF-Dokumentären har träffat gamla djurgårdslegendaren Thomas Eriksson, vars tröja hänger uppe i Hovets tak.

Hur länge har DIF-Dokumentären funnits?

– Projektet startade redan under våren 2011 men har förändrats med tiden. Från början var vi ganska många som var inblandade men nu är det ett solo-projekt. I sin nuvarande form är DIFDokumentären 2 år gammal och jag ser inget slut på det, säger Magnus Arvidsson.

Vilka verk är du mest stolt över?

– Förutom säsongsfilmerna från säsongen 12/13, 13/14 (Återkomsten) och 14/15 (En vilja av järn) är jag allra mest stolt över våra tre första intervjuer. Den 5 juni 2012 hade jag ordnat fram Tommy Söderström, Björn Nord och Mikael Tellqvist och dessa intervjuer är jag allra mest stolt över. Vi gick från absolut ingenting till något speciellt. Vi hade ingen kunskap om hur en filmar eller något utan allt fick vi lära oss allt eftersom. Dessa intervjuer går att se på min youtube-kanal.

Vad kan vi vänta oss i framtiden av DIF-dokumentären?

– Jag jobbar nu med att träffa spelare från förr. Spelare som lirade med skölden på brösten under 70- och 80-talen men också 90-talet. Tanken är att samla så mycket historia som jag bara kan½

Hur gör man om man vill stötta DIF-dokumentärens arbete?

– Tycker du att mitt arbete är värt något finns det möjlighet att stötta mig via swish eller bankgiro Swish: 123 113 72 98 eller Bankgiro 366-1790. Med ekonomiskt stöd kan jag göra mer. Jag kan laga utrustning som gått sönder och ersätta sådant jag slitit ut. Jag kan köpa lagring och allt annat som går åt under inspelningar. Allt stöd är underbart uppskattat!

– Det finns även DVD-exemplar kvar av “En vilja av järn” som går bra att köpa. Du mailar bara till [email protected] så löser vi detaljerna!

Djurgården Hockey