Seger i målsnål match
Publicerad: 2020-10-12
Dam
Vi studsade tillbaka efter lördagens förlust och tog en välförtjänt seger mot Leksand. Målmässigt levde matchen in till slutet men Josefine Holmgrens mål blev avgörande till vår fördel.

Det blev en seger och en förlust i helgen för damlaget. På lördagen blev Brynäs för svåra men vi hämtade energi till Leksand på söndagen och kunde ta hem en seger på bortaresan. Wilma Nilsson i mål fick bekänna färg i mitten av första perioden när hemmalaget kom i ett friläge. Hon stod för en lugnt agerande och räddade läget. Det kom mitt i en annars Djurgårdsdominerad period. Vi fick inte hål på hemmalaget i första men det skulle komma i andra.

Josefine Holmgren avlossar ett skott från blålinjen som tar i trafiken och går upp i krysset bakom målvakten. Välförtjänt och viktigt mål i mitten av matchen. Vi fortsatte att skapa lägen samtidigt som Leksand kom i kontringar som utmanade Wilma i målet.

Desperationen började lysa i hemmalaget under tredje när de kastade allt mot målet. Wilma fortsatte att stå rätt men var riktigt illa ute vid ett tillfälle där hon blev överspelad vid en retur – pucken utanför och hon kunde inkassera en hållen nolla och tre poäng till laget.

Djurgården Hockey
Huvudpartners