Sjuka barn åkte skridskor på Hovet
2014-01-25

Djurgården Hockeys arbete för sjuka barn fortsatte på lördagen. Inlagda barn på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge och Solna bjöds i samarbete med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus in tillsammans med sina syskon, kompisar och föräldrar.

- Vi är jätteglada att vi hade möjlighet att genomföra aktiviteten på Hovet, en arena som det annars är ganska svårt att hitta lediga istider på. Upplägget var enkelt, vi bytte om tillsammans och gjorde oss redo att gå på isen. Utöver skridskoåkningen bjöd vi också på fika. Det var en trevlig dag och jag hoppas att barnen och föräldrarna fick en rolig dag utanför sjukhusmiljön, säger Djurgårdens evenemangskoordinator Malin Jonasson.

Daniel Ohlsson, pappa till Frans 4 år och Hampus snart 6 år såg fram emot att få ta sig till Hovet och åka skridskor med Djurgårdens A-lag. 

- Sådana här möten är jätteroliga, barnen tycker det är häftigt att träffa riktiga hockeyspelare som jobbar i hockeyuniform. Djurgårdens samarbete med Astrid Lindgrens Barnsjukhus är jättefint. Det får så enorm positiv respons och min erfarenhet är att dessa möten är väldigt väldigt uppskattade av barnen, säger Daniel Ohlsson.

Mia Almersand, barnundersköterska Astrid Lindgrens barnsjukhus, var på plats från tillsammans med ett par kollegor. 

- Jätteroligt att så många anmälde sig till aktiviteten. Sådana här aktiviteter är jätteuppskattade av barnen. Det är något som de går och längtar efter och pratar om med sina kompisar och föräldrar. Vi har genomfört aktiviteten två gånger tidigare och barnen har efterfrågat den igen. Många av våra barn ligger inne på sjukhuset en längre tid och har fått möjlighet att träffa spelarna under flera år. Vissa spelare har varit samma under åren, vilket givetvis är extra kul för barnen. Då kommer de ihåg varandra och tidigare möten, säger Almersand.

Djurgården Hockeys samarbete med Astrid Lindgrens Barnsjukhus har ägt rum i 15 år. Varje år genomförs olika typer av aktiviteter för att hålla samarbetet levande. Bland annat brukar Djurgårdsspelare besöka sjukhusen i Huddinge och Solna ca två gånger per säsong där de inlagda barnen får möjlighet att prata, leka eller spela hockeyspel med spelarna.

Djurgården Hockey