Challe Berglund lämnar DIF i höst
2014-04-09

Djurgårdens sportchef Challe Berglund kommer i höst att byta jobb. Han går över till näringslivet och lämnar då sportchefsjobbet. Men än återstår ett viktigt arbete.
- Jag jobbar augusti ut och ha fullt fokus på att få Djurgården slagkraftigt inför hösten, säger Berglund.

När Challe Berglund kom in i Djurgården var det som tränare. Det blev sedermera även ett sportchefsjobb och till slut enbart ett sportchefsjobb.

- Det är klart att det är med vemod jag kliver av men det känns som rätt tillfälle att göra det med tanke på att vi tog steget upp. Jag har inte varit helt tillfreds med sportchefsrollen. Men jag ville vara lojal mot Djurgården. Nu när vi klarade oss tillbaka så känns det okej att stänga boken.

Två år i Hockeyallsvenskan har inneburit mycket och hårt jobb för att återbörda Djurgården.
- Det har varit en tuff tid men samtidigt har mycket varit roligt. Vi har hela tiden haft ett stort stöd med en fantastisk publik. Ingen arena har bättre stämning och även ute i landet har supportrar mött upp. Jag fick hoppa in i kvalserien och den var det tufft förra året och även i år. Men att få ta upp Djurgården blev ett perfekt avslut för mig.

Framöver väntar alltså ett jobb i det "vanliga näringslivet".
- Jag blir delägare i ett vanligt bolag. Jag tyckte att det passade bra nu, att komma in i det vanliga näringslivet och driva företaget på ett bra sätt.

Challe Berglund är en djurgårdare ut i fingerspetsarna och kommer så klart att vara involverad i klubben även i framtiden.
- Framöver kommer jag fortfarande att gå på matchern men mer som åskådare. Sedan hoppas jag även kunna hjälpa till lite ekonomiskt, som att hitta sponsorer. Jag kommer definitivt vara aktiv och bidra till Djurgården ändå.

Men är inte jobbet över utan det är nu det kanske viktigaste arbetet påbörjas.
- Jag kommer att jobba vidare över sommaren med spelschemat, truppen, träningsmatcher och Champions Hockey League. Jag jobbar augusti ut och har fullt fokus på att få Djurgården slagkraftigt inför hösten.

Djurgårdens sportsliga verksamhetschef K-G Stoppel arbetar nu med rekryteringen av Challe Berglunds efterträdare. Samtidigt känner han sig väldigt trygg med det värvningsarbete som kommer att ske över sommaren.
- Challe kom in som tränare men blev sportchef och har visat att han är oerhört kompetent på att bygga ett lag i ordets rätta bemärkelse. Det är förstås väldigt tråkigt att han slutar men vi har full förståelse för att han vill söka en ny utmaning utanför hockeyn. Vi kommer nu att arbeta med rekryteringen av en ny sportchef och återkommer när den processen är klar. Man kan också konstatera att Challe alltid lämnar sina uppdrag när Djurgården är på topp. Som spelare efter att vi vunnit SM-guld och nu när vi återkommit till SHL. Vi är övertygade om att vi kommer ha ett slagkraftigt lag när SHL kör igång i höst.

Djurgården Hockey