DIF värvar Stanley Cup-mästare
2014-07-29

699 NHL-matcher. 36 landskamper. VM-guld. OS-guld. Stanley Cup-mästare. Djurgården har gjort klart med den välmeriterade forwarden Mikael Samuelsson, 37.

- Redan under början av året hade jag lite kontakt med ”Samme” om att eventuellt ansluta till oss för att hjälpa till med avancemanget till SHL men då gick det inte i lås av olika anledningar, säger sportchef Challe Berglund.

- Efter säsongen togs diskussionerna upp igen och jag har en längre tid trott att det skall lösa sig med Samme och jag är verkligen glad att det blev så. Samme är en oerhört professionell ishockeyspelare som under många år presterat på högsta nivå i NHL och som vunnit både Stanley Cup och olympiskt guld.

Mikael Samuelsson ser fram emot återkomsten till Sverige och SHL. Han är god vän med Joakim Eriksson och de två återförenas nu. 

- Vi har sagt att får vi en chans att spela ihop så ska vi göra det. Jag vet också att det är bra grejer på gång i Djurgården. De yngre har bra karaktär och sen behövs en mix av äldre som vet lite grand om hockey i allmänhet, säger Mikael Samuelsson.

Challe Berglund ser Samuelsson som en viktig pjäs både med sina egenskaper på isen men också med sin rutin.

- Med sin proffsighet kommer han att bli ett föredöme för många av våra unga forwards vilket kommer att bidra till deras utveckling men framför allt är det på isen som vi kommer få väldigt stor nytta av honom. Han är en vass målskytt men har förstås ett bredare register än så och i vår kamp om att att etablera oss i SHL som nykomlingar är förstås det här en väldigt viktigt pusselbit som fallit på plats.

Mikael Samuelsson ansluter till laget i slutet av augusti.

- Det passar oss perfekt eftersom vi redan har gott om spelare som får chansen att visa vad de kan, säger Berglund.

Djurgården Hockey