• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Storseger för Djurgården - släckte Moras hopp

9 mars 2019 17:35
#DIFMIK

Efter två raka förluster kunde Djurgården åter stå som segrare hemma på Hovet under lördagseftermiddagen. Stockholmarna gasade ifrån och vann med klara 7-1 - och släckte därmed dalalagets hopp om att få slippa kvalspel.


Med 5-1-segern mot Växjö i ryggen var det ett energifyllt Mora som inledde starkast på Hovet under lördagseftermiddagen. Efter ett tidigt powerplayspel fortsatte dalalaget att mata på framåt men utan att lyckas överlista Adam Reideborn, vilket gjorde att hemmalaget Djurgården började äta sig in i matchen. Inom loppet av 20 sekunder skulle också stockholmarna gå upp till 2-0 efter att under en längre tid ha bitit sig fast i Morazonen. Först prickade Sebastian Strandberg in ettan, innan Emil Bemström dunkade in 2-0 bakom Christian Engstrand.

Djurgården fortsatte att dominera även efter sina dubbla fullträffar, men Mora skulle slutligen få in en reducering. John Persson snappade upp en lös puck och kunde från nära håll lyfta in 1-2 med en backhand.

"Det vill sig inte riktigt"

Trots en hel del fina möjligheter för Mora i mittenakten var det Djurgården som fick utdelning och kunde springa ifrån målmässigt. Sju minuter in kunde Sebastian Strandberg slå in sitt andra mål för dagen på tennis - och efter att återigen Mora haft god press mot hemmamålet kom också fyran från stockholmarna. Jason Garrison skickade in sitt tredje mål för säsongen och gästerna var i rejäl brygga inför den den sista akten.

– Det vill sig inte riktigt. Vi skapar lägen och jobbar på bra - men det kommer väl. Det är hockey och allt är möjligt, sade Sebastian Hartmann till C More i pausen.

Uppförsbacken för Mora blev för stor in i den tredje. Djurgården startade perioden piggt och inledde periodens målskytte genom vindsnabbe Axel Jonsson-Fjällby. Forwarden bröt sig loss och skickade in femman via ribban - och blev också tvåmålsskytt med sitt 7-1-mål som blev matchens sista.

Moras hopp om att slippa kvalspel släcktes därmed på lördagseftermidagen och det var en besviken Mats Lusth som intervjuades i C More efter slutsignalen.

– Insatsen är bra från början, men vi får inte hål på dem. Tyvärr ger vi dem för enkla mål - jag tänker framförallt på tvåan, trean och fyran. Där är Djurgården starka och vi måste rensa ut och inte bjuda dem på de där målen. Innan det tycker jag att vi har minst lika många chanser som Djurgården.

Se highlights från matchen här.