• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro vann igen

16 februari 2019 21:00
#DIFÖRE

Efter lagens möte under gårdagen sökte Djurgården revansch. Men Örebro fortsatte på den inslagna banan: hårt jobb i 60 minuter och ett bra målvaktsspel lade grunden när Örebro vann med 2-0 och därmed tog hem båda matcherna i back-to-backmötet.


Det var hemmalaget som kom ut starkast i inledningen. Djurgården hade avlossat åtta skott på mål efter sex och en halv minut, men Stefan Steen i Örebromålet höll pucken utanför nätet. Istället var det Örebro som gjorde matchens första mål på sitt första skott i perioden, signerat Marcus Weinstock. Efter målet var det fortsatt DIF som skapade flest chanser, men gästerna kunde ändå styra spelet och skapa en hel del farligheter. Inga fler mål skulle dock falla i perioden.

– Det är ett helt annat Djurgården vi möter idag, de är mer aggressiva än vad de var igår. Ruskigt skönt att ha med sig 1-0 efter första, konstaterade målskytten till C More.

Djurgårdens mål dömdes bort

Den andra perioden liknade till stor del den första: Örebro lyckades få hemmalaget att spela på deras villkor, samtidigt som Djurgården sköt mest. Flera lägen uppstod för båda lagen, men både Stefan Steen och Adam Reideborn kunde göra några riktigt svettiga räddningar. Den sistnämnda stod för en riktig delikatess när han roterade liggandes på isen och fick upp en arm för att förhindra ett friläge. I slutet av perioden lyckades Djurgården få en puck i nät, men efter en lång videobedömning dömdes målet bort. Mittenakten slutade därmed mållöst.

– Vi har för dåligt passningsspel, vilket är det vi bygger vårt spel på. Vi jobbar hårt men spelar inte bra, sa en missnöjd Jakob Lilja till C More.

Örebro avgjorde i tredje

Örebro kontrollerade början av den tredje perioden och Djurgården hade svårt att komma till anfall. Istället för en kvittering kunde sedan gästerna utöka sin ledning till 2-0 när formstarke Shane Harper frispelades och stänkte in pucken. Djurgården startade sedan en forcering och plockade ut Robin Jensen (som ersatte Reideborn inför den tredje perioden), men Djurgården lyckades inte få in pucken. Ytterligare en stark laginsats och bra målvaktsspel säkrade tre poäng för Örebro, som nollade Djurgården.

– Vi vinner de viktiga kamperna framför mål, och det fäller avgörandet idag, konstaterade en nöjd Stefan Steen till C More.

Örebro tog därmed den andra raka segern mot Djurgården på två dagar.

Se highlights från matchen här.