Söndag Sön 26 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro vann igen

16 februari 2019 21:00
#DIFÖRE

Efter lagens möte under gårdagen sökte Djurgården revansch. Men Örebro fortsatte på den inslagna banan: hårt jobb i 60 minuter och ett bra målvaktsspel lade grunden när Örebro vann med 2-0 och därmed tog hem båda matcherna i back-to-backmötet.


Det var hemmalaget som kom ut starkast i inledningen. Djurgården hade avlossat åtta skott på mål efter sex och en halv minut, men Stefan Steen i Örebromålet höll pucken utanför nätet. Istället var det Örebro som gjorde matchens första mål på sitt första skott i perioden, signerat Marcus Weinstock. Efter målet var det fortsatt DIF som skapade flest chanser, men gästerna kunde ändå styra spelet och skapa en hel del farligheter. Inga fler mål skulle dock falla i perioden.

– Det är ett helt annat Djurgården vi möter idag, de är mer aggressiva än vad de var igår. Ruskigt skönt att ha med sig 1-0 efter första, konstaterade målskytten till C More.

Djurgårdens mål dömdes bort

Den andra perioden liknade till stor del den första: Örebro lyckades få hemmalaget att spela på deras villkor, samtidigt som Djurgården sköt mest. Flera lägen uppstod för båda lagen, men både Stefan Steen och Adam Reideborn kunde göra några riktigt svettiga räddningar. Den sistnämnda stod för en riktig delikatess när han roterade liggandes på isen och fick upp en arm för att förhindra ett friläge. I slutet av perioden lyckades Djurgården få en puck i nät, men efter en lång videobedömning dömdes målet bort. Mittenakten slutade därmed mållöst.

– Vi har för dåligt passningsspel, vilket är det vi bygger vårt spel på. Vi jobbar hårt men spelar inte bra, sa en missnöjd Jakob Lilja till C More.

Örebro avgjorde i tredje

Örebro kontrollerade början av den tredje perioden och Djurgården hade svårt att komma till anfall. Istället för en kvittering kunde sedan gästerna utöka sin ledning till 2-0 när formstarke Shane Harper frispelades och stänkte in pucken. Djurgården startade sedan en forcering och plockade ut Robin Jensen (som ersatte Reideborn inför den tredje perioden), men Djurgården lyckades inte få in pucken. Ytterligare en stark laginsats och bra målvaktsspel säkrade tre poäng för Örebro, som nollade Djurgården.

– Vi vinner de viktiga kamperna framför mål, och det fäller avgörandet idag, konstaterade en nöjd Stefan Steen till C More.

Örebro tog därmed den andra raka segern mot Djurgården på två dagar.

Se highlights från matchen här.