Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Örebro vann första ronden i stor stil

15 februari 2019 21:50
#OHKDIF

Örebrotränaren Niklas Eriksson sökte en bra arbetsinsats inför matchen mot Djurgården - och det var precis vad han fick. Örebro vann till slut med 5-2 efter en gedigen match.

"Från start till mål gör vi 60 bra minuter." sa Eriksson till C More efteråt


Ett Örebro i stort behov av poäng satte högsta fart mot Djurgården och hemmalaget hade knappt sex minuter in i matchen 6-1 i skott. Robin Jensen fick bekänna färg vid ett flertal tillfällen under perioden men han fick också släppa ett par puckar förbi sig.

1-0 gjorde backen Jonathan Andersson när han efter en vacker passning från Kalle Olsson kunde skicka upp pucken i Jensens vänstra kryss.

– Jag fick den riktigt bra uppe på blå. Det var bara att ta in den och smaska upp den i krysset, sa 1-0-skytten till C More i paus.

Även 2-0 signerades en back: Nick Ebert samarbetade i powerplay med Kristian Näkyvä och fick därefter på ett distinkt slagskott som letade sig in invid målvaktens högra stolpe. Skotten i den första perioden skrevs till 17-8 för Örebro, men Djurgården hade ett par bra lägen i slutet av perioden och då fick Stefan Steen bekänna färg, bland annat med en fin parad i periodens absoluta slutsekunder.

Fortsatt bra hemmaspel i mittperioden

Djurgården startade visserligen mittperioden bättre men det var hemmalaget som tog ledningen drygt fyra och en halv minut in i densamma. Christopher Mastomäki fick en puck till sig, vände på en femöring och sköt 3-0 i bortre hörnet bakom Robin Jensen.

– Det var skönt. Jag blundade bara och sköt, skämtade målskytten i C More efter mittperioden.

Men han var inte ensam målskytt. Niclas Bergfors bombade in reduceringen med ett slagskott från Stefan Steens vänstra tekningscirkel efter 8:25, men bara 26 sekunder senare svarade Örebro när Rodrigo Abols smög upp och fick en studspuck till sig och ensam med Robin Jensen gjorde han inget misstag.

– Vi kuggar i varandra. Vi vet att om vi gör det bra så spelar vi bra hockey, ,säger Örebros Christopher Mastomäki, lagkapten för dagen, till C More.

– Det är Örebros match såhär långt. Pucken är som en tvål som bara glider oss ur händerna, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More inför mittperioden. Han bekräftade också att Jakob Josefson, som klev av efter en situation med Tyson Spink, inte skulle återvända till matchen.

Tidig knock gav seger

Och publiken hade knappt hunnit sätta sig förrän de fick ställa sig upp och jubla igen när Patrik Virta, i powerplay, styrde in Nick Eberts puck mot slottet för 5-1. Efter det ökade Djurgården takten men man kom inte riktigt nära. Jakob Lilja hade ett skott som videobedömdes innan det avslogs men han tog snabb revansch bara sekunder senare när han hängde 5-2-pucken i powerplay, men närmare än så kom inte gästerna och det var en självkritisk målskytt efteråt:

– Vi förstör för oss själva. I slutet har vi inget att förlora och då tar vi över. Nu får vi se oss i spegeln och ta och vinna imorgon, sa Lilja till C More.

Desto gladare miner i Örebro:

– Från start till mål gör vi 60 bra minuter. Vi ville ha en högre arbetsinsats än Djurgården och det har vi också. Därifrån kan vi skapa spel. Vi spelar bra och vårdar pucken bra också, sa Niklas Eriksson, tränare i Örebro, till C More.

Returmötet spelas i Stockholm imorgon, lördag.

Highlights från matchen ser ni här