Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården vann första ronden mot Brynäs

18 januari 2019 21:40
#BIFDIF

Det blev en tät förstarond i dubbelmötet mellan Brynäs och Djurgården. Gästerna segrade med 2-1 och segerskytt blev debutanten Jason Garrison:

"Skönt att få en ur vägen direkt." sa han till C More


Det var Djurgården som kopplade greppet om händelserna tidigt i Gavlerinken Arena. Gästerna hade tidigt 8-2 i skott och tog rättvist ledningen genom Jonathan Davidsson. Fyllda av energi från målet skapade Djurgården ytterligare ett par bra lägen och man var en ribbträff från Emil Bemström ifrån att göra 2-0. Istället kom Brynäs tillbaka och kvitterade genom Nicklas Danielsson. Veteranen stänkte dit ett skott från blålinjen som gick in högt bakom Adam Reideborn i Djurgårds-målet.

– Det är två skridskostarka lag. I början var det långa byten och lite syra, men vi kortade ner bytena och kom igång. Vi är minst lika bra som dom, sa Jesper Boquist till C More.

Garrison målade i debuten

Den andra perioden fortsatte att bjuda på bra hockey där gästerna kopplade greppet spelmässigt men Joacim Eriksson storspelade i mål och stod för 13 räddningar enbart i mittperioden. Men han fick släppa en förbi sig - och det var den SHL-debuterande Jason Garrison som gjorde målet:

– Skönt att få en ur vägen direkt. Det är lite annorlunda med stor is. Det är skönt att få en match i benen och anpassa sig, sa han till C More i paus och utvecklade lite om skillnaden mellan Nordamerika och Sverige:

– Den största anpassningen är antalet skär man måste ta för att täcka en viss yta. Det som i Nordamerika hade krävt tre-fyra skär tar här fem eller sex.

Jubilerande Jacob Boqvist, som gjorde sin 300:e match totalt i Brynäströjan (alla tävlingar), var inte helt nöjd med hemmalagets spel:

– Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivån som vi ska här på hemmaplan. Vi kommer inte upp i press. Vi vågar inte gå i forecheckingen. Andra- och tredjegubben ligger lite långt ifrån, sa han till C More.

Rafflande avslutning

I den tredje perioden tryckte Brynäs på för en kvittering och man fick också in en puck. Men målet dömdes bort efter att en Brynässpelare bedömts störa målvakten. – Jag frågade domaren om det där efteråt. Jag visste inte om han såg det men Brynässpelaren tar mitt huvud lite med sin rumpa. Hade han inte varit på mig så hade det varit mål. Hade bara Hultström varit på mig hade det varit mål, sa Djurgårdens målvakt Adam Reideborn till C More efter matchen.

Om Joacim Eriksson fick bekänna färg under de första 40 minuterna var det Reideborn som hade det svettigast i slutet av matchen. Djurgårdens målvakt räddade 24 av 25 skott, varav tolv i den tredje perioden. Eriksson fick motade 33 av 35 puckar. Imorgon väntar en ny kamp lagen emellan. Det återstår att se om det blir samma målvakter:

– Jag vill gärna, men vi får se, sa Eriksson.

– Jag vill och jag orkar också, log fredagens segrare i målvaktskampen, Adam Reideborn.

Returmötet inleds klockan 18:00 på lördag.

Highlights från matchen kan du se här.