• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Djurgården
DIF

Rowe hattrickhjälte för Mora

5 januari 2019 21:03
Fem Mora-spelare i röda tröjor jublar efter ett mål. En av spelarna åker mot kameran och ler
#MIKDIF

I 2019 års första SHL-match i Jalas Arena möttes Mora och Djurgården för tredje gången den här säsongen. Efter en rafflande tillställning där hemmalaget gick upp till 3-0 och Djurgården sånär hämtade ikapp stod dalalaget som segrare när slutsignalen ljöd, mycket tack vare hattrick-skytten Andrew Rowe.


Nyårsraketerna hade slutat smälla när SHL återstartade efter årsskiftet, men då bjöd hemmalaget Mora på en matchinledning lika sprakande som vilket nyårsfyrverki som helst. Inspirerade hemmaspelare åkte sönder stockholmarna och gick upp till 2-0 via två snabba mål av Andrew Rowe. Det första kom efter ett kliniskt avslut i friläge och det andra via en styrning på en klok skottpassning av Viktor Amnér. Efter den häftiga inledningen åt sig bortalaget in i matchen ju längre perioden led, och hade bud på en reducering flera gånger om, inte minst genom vassa förstakedjan med Jakob Lilja i spetsen. I slutet av perioden kom Djurgården undan med blotta förskräckelsen när Matej Stransky styrde in pucken, men via en sparkrörelsen med sin skridsko varför målet dömdes bort.

– Vi vill spela med hög fart och lyckades bra med det i första perioden, konstaterade Moras Viktor Amnér.

Isen låg fortfarande blank i den andra perioden när Mora utökade till 3-0 i en spelvändning. Michael Haga släppte pucken till Mathias Bromé som snärtade in pucken vid bortre stolpen. Perioden rullade på utan att Djurgården verkade kunna hota dalalaget, men så skrinnade Linus Hultström in från vänsterkanten och pricksköt 3-1 och plötsligt fylldes bortalaget med energi. Några minuter senare fintade sig Dick Axelsson fram och satte 3-2 och känslan var att bortalaget snart skulle vara ikapp. Då stack Mora upp och satte 4-2 genom Andrew Rowe, vars klubba gick av i skottögonblicken vilket ställde Djurgårdens målvakt Adam Reiderborn som släppte pucken retfullt enkelt under sig. Målet var Rowes tredje i matchen och han noterades därmed för ett hattrick.

– Går pucken in tar jag det alla dagar i veckan, skrattade lyckosamme Rowe i pausintervjun mellan andra och tredje perioden.

Nära att gå ikapp - Mora höll undan

I den tredje perioden satsade Djurgården allt framåt och skapade chans på chans mot Janne Juvonen i Moras målbur. Finländaren stod pall för det mesta, men när Robin Norell avlossade ett mäktigt handledsskott från blålinjen var han chanslös. Pucken satt perfekt i nättaket och plötsligt var matchen vidöppen. Djurgården fortsatte trycka på men Mora försvarade sig med näbbar och klor inför en entusiastisk hemmapublik. Den stora chansen kom med bara halvminuten kvar då Linus Hultström laddade stora bössan från blålinjen och prickade stolpen. Reprisen visade att Juvonen var på pucken och därmed stod för en ytterst avgörande insats. I anfallet efter punkterade Mathias Bromé matchen med sitt andra mål för kvällen när han satte pucken i det tomma djurgårdsmålet.

– Alla poäng är så otroligt viktiga i den här serien, och här på hemmaplan var vi otroligt starka i kväll. Skönt att få den starten på det nya året! sa en nöjd Bromé efter matchen.

Tack vare de tre poängen passerade Mora Timrå och lämnade jumboplatsen i SHL-tabellen.

Highlights från matchen hittar du här.