• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö
VLH

Tungviktsmöte väntar på Hovet

30 december 2018 10:00
#DIFVLH

Två topptippade lag drabbar samman under söndagen på Hovet när Djurgården gästas av Växjö. Två lag som brukar bjuda upp till kamp och vi kan räkna med rejält drag både på is och läktare när tre viktiga poäng ska fördelas.


Noterbart Djurgården

– Djurgården är inne i en tung decembertrend och har förlorat fem av sina sju decembermatcher. Närmast kommer man från en övertidsförlust mot Rögle.

– I den matchen var det trotjänaren Henrik Eriksson som gjorde Djurgårdens enda mål, och kanske är det de rutinerade rävarna i laget som måste kliva fram för att vända den dystra trenden för Djurgården?

– Just målskyttet har varit något av ett problem på sistone för stockholmarna. När Emil Bemström är på JVM måste andra kliva fram där Djurgården endast mäktat med tre mål på de tre senaste matcherna.

Noterbart Växjö

– Lika många mål bjöd Växjös Brendan Shinnimin på i senaste omgången - helt på egen hand. Shinnimin var magnifik och bjöd på ett hattrick i segermatchen mot Mora.

– Nu väntar alltså Djurgården på Hovet. Något Växjö brukar ha problem med. Gästerna har inte plockat många poäng i Stockholm på sistone och i höstas fick man lämna isen med en 0-2 förlust.

– Det skiljer just nu fem poäng mellan lagen i tabellen och vid seger för Växjö så gör man ett ryck i tabellen gentemot Djurgården. Ett ryck som kanske kan visa sig bli svårt att ta igen?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.