• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Malmö segrade i tätt Skåneslag

6 december 2018 21:50
#MIFRBK

Rögle var hetast men det blev en lång afton i Malmö när ett svängigt "Slag om Skåne" avgjordes på straffläggning, där Malmöbacken Johan Olofsson blev matchhjälte. "Det var gött att göra andra," sa han till C More efteråt


"Slaget om Skåne" inledde i högt tempo där gästande Rögle spelade bra passningsspel och kunde bryta igenom vid ett par tillfällen med inspel tätt mot Oscar Alsenfelts mål. Gästerna stod också för de flesta chanserna och ledde skotten med 14-8 efter 20 minuters spel. – Vi har de farligaste chansera. Det blir extra roliga matcher för oss här med 'Slaget om Skåne'. Det betyder extra för supportrarna också, sa Rögleforwarden Mattias Sjögren i Rögle till C More.

I den andra perioden handlade mycket om just Mattias Sjögren som skulle komma att ligga bakom mycket i gästernas anfallsspel, inte minst i powerplay. Men det var hemmalaget som tog ledningen i just powerplay genom Johan Olofsson. Men gästerna, som inför matchen hade SHL's sämsta spel i powerplay, lät sig inte nedslås och istället kopplade man ånyo grepp tack vare fint passningsspel, ofta signerat Sjögren. Och det var just dirigen Sjögren som låg bakom kvitteringen när han serverade Olle Liss som vackert hängde 1-1 bakom en bra Oscar Alsenfelt, ett resultat som stod sig perioden ut.

Hett derby

Malmö inledde den tredje perioden med att ha fyra chanser under de första minuterna, dock utan skott på mål även om Marcus Sylvegård träffade ramen. En utvisning på hans bror Emil gav gästerna chansen att ta över matchen. Rögle fortsatte att uppvisa fint spel i powerplay men det blev resultatlöst och sex minuter in i slutakten hade gästerna 7-0 i skott på mål. Malmö repade mod och kom in i matchen men Erik Andersson kom kanske närmast att avgöra när han skickade en puck i stolpen efter drygt åtta minuters spel.

Straffar fick avgöra

Perioden blev dock mållös och även om Malmö fick chansen i powerplay två gånger om i förlängning - den första utvisningen följde med från den tredje perioden -gick matchen till straffar.

Där briljerade målvakterna och på totalt tio straffar gjordes bara tre mål. Segerskytt blev Johan Olofsson:

–Jag var lite förbannad på mig själv, men det var gott att göra andra, sa han och berömde samtidigt Rögle: – Det är stor skillnad på dom nu jämfört med när vi mötte dom första gången.

Gästernas Simon Ryfors, som gjorde Rögles enda mål i straffläggningen, var besviken efteråt: – Den svider oerhört mycket. Det är ett derby så det är oerhört surt. Jag tycker att vi gör en bra match över 60 minuter. Det är en bra bortamatch, ansåg Ryfors.

Se highlights från matchen här!