• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

David Rautio gigantisk i Brynässeger

1 december 2018 20:52
#SKEBIF

Skellefteå försökte med det mesta, men hittade inget sätt att överlista Brynäsmålvakten David Rautio. Gävlelagets försvarsspel var oerhört stabilt och dessa två faktorer gjorde att de kunde åka hem med tre poäng i bagaget.


I Skellefteås matchplan stod säkert att läsa att laget skulle komma ut i ett rasande tempo. För det var ordentlig fart på hemmalaget inledningsvis, men David Rautio i Brynäskassen höll rent från påhälsning.

Skellefteås Joakim Lindström visades sedan ut efter lite gruff med Johan Alcén och då passade Brynäs på att ta ledningen i powerplay. Joel Kellman stod rätt placerad vid den ena stolpen och rakade in en retur efter 7:40, vilket blev första periodens enda.

– Vi spelar bra, tar oss in på mål och skapar avslut så det gäller bara att sätta dit den. Vi ska bara fortsätta och göra det svårt för dem, sa Skellefteås Joakim Lindström till C More.

Brynäs defensiv har fungerat riktigt bra den senaste tiden. I förra matchen höll laget nollan under ordinarie matchtid och nollan var intakt även efter två perioder mot Skellefteå.

– Vi håller dem hyfsat på utsidan, men vi vill gärna ha pucken mer. Vi måste våga gå för tvåan och inte bli för passiva, analyserade Brynäs Jesper Jensen till C More i den andra periodpausen.

"Skönt att det gick vägen idag"

Skellefteå bombarderade David Rautio och Brynäskassen. 18 skott bara i tredje perioden och 44 skott på mål totalt. Men han spikade igen fullständigt. Emil Forslund satte 0-2 i öppen kasse i slutskedet och säkrade de tre pinnarna.

– Vi måste vara mer i de hårda ytorna för att kunna göra mål. Det fäller oss idag tyvärr. De gör det bra och håller oss på utsidan, men då krävs det av oss att i ett tidigare läge ta oss in på rätt sida, sa Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More.

Slutordet ger vi till matchens stora spelare, Brynäsmålvakten David Rautio.

– Vi spelar väldigt kompakt och det gör det lättare för mig. Jag kunde se pucken hela tiden. Det var surt förra matchen, men skönt att det gick vägen idag.

Här hittar du highlights från matchen.