Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö med revanschläge inför backduellen

22 november 2018 11:30
#VLHDIF

Förlust i helgen som gick och förlust även senast som Djurgården stod för motståndet. Växjö står nu redo att slå tillbaka i Vida Arena, där Joel Persson och Linus Hultström leder sina lag ut till streckstrid.


Noterbart Växjö

– Den fina segerstreaken på tre raka matcher fick ett slut i lördags. Växjö föll då med 3-4 mot Färjestad, trots dubbla ledningar och ett övertag på två puckar i mittperioden. Laget fick ändå med sig en poäng från bortamötet, då avgörandet kom först i övertid.

– Roman Horák var framträdande i matchen och låg bakom två av de tre Växjömålen. Även Janne Pesonen noterade en assist, något som innebär att finländarens formtopp håller i sig. På sina fem senaste matcher har Pesonen fem mål och två assist.

– En av målskyttarna mot Färjestad var Joel Persson. Backen stod för idel starka insatser föregående vecka, landade på totalt 2+3 i poängskörd och tog en plats i Veckans lineup.

– I tabellen placerar sig Växjö som sjua, alldeles under kvartsfinalstrecket. De regerande svenska mästarna har 29 poäng - endast tre färre än Djurgården.

Noterbart Djurgården

– Precis som för Växjö blev det ett bittert nederlag i helgen som passerade. Djurgården nollades då av Brynäs i Gavlerinken, trots 33 skott på mål. Förlusten stannade vid 0-2.

– Just en hållen nolla var vad Djurgården själva stod för i sitt senaste möte med Växjö. Duons drabbning på Hovet den 27:e oktober slutade med Djurgårdsvinst via 2-0, efter ett matchvinnande mål signerat Daniel Brodin.

Linus Hultström har nått upp i fyra mål och tre assist så här långt. De sju poängen innebär att Hultström toppar Djurgårdens interna backliga.

– Med fem vinster på nio matcher och sammanlagt inspelade 15 poäng är Djurgårdens tvåa i SHL:s bortatabell.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.