• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Idag 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö med revanschläge inför backduellen

22 november 2018 11:30
#VLHDIF

Förlust i helgen som gick och förlust även senast som Djurgården stod för motståndet. Växjö står nu redo att slå tillbaka i Vida Arena, där Joel Persson och Linus Hultström leder sina lag ut till streckstrid.


Noterbart Växjö

– Den fina segerstreaken på tre raka matcher fick ett slut i lördags. Växjö föll då med 3-4 mot Färjestad, trots dubbla ledningar och ett övertag på två puckar i mittperioden. Laget fick ändå med sig en poäng från bortamötet, då avgörandet kom först i övertid.

– Roman Horák var framträdande i matchen och låg bakom två av de tre Växjömålen. Även Janne Pesonen noterade en assist, något som innebär att finländarens formtopp håller i sig. På sina fem senaste matcher har Pesonen fem mål och två assist.

– En av målskyttarna mot Färjestad var Joel Persson. Backen stod för idel starka insatser föregående vecka, landade på totalt 2+3 i poängskörd och tog en plats i Veckans lineup.

– I tabellen placerar sig Växjö som sjua, alldeles under kvartsfinalstrecket. De regerande svenska mästarna har 29 poäng - endast tre färre än Djurgården.

Noterbart Djurgården

– Precis som för Växjö blev det ett bittert nederlag i helgen som passerade. Djurgården nollades då av Brynäs i Gavlerinken, trots 33 skott på mål. Förlusten stannade vid 0-2.

– Just en hållen nolla var vad Djurgården själva stod för i sitt senaste möte med Växjö. Duons drabbning på Hovet den 27:e oktober slutade med Djurgårdsvinst via 2-0, efter ett matchvinnande mål signerat Daniel Brodin.

Linus Hultström har nått upp i fyra mål och tre assist så här långt. De sju poängen innebär att Hultström toppar Djurgårdens interna backliga.

– Med fem vinster på nio matcher och sammanlagt inspelade 15 poäng är Djurgårdens tvåa i SHL:s bortatabell.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.