• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö med revanschläge inför backduellen

22 november 2018 11:30
#VLHDIF

Förlust i helgen som gick och förlust även senast som Djurgården stod för motståndet. Växjö står nu redo att slå tillbaka i Vida Arena, där Joel Persson och Linus Hultström leder sina lag ut till streckstrid.


Noterbart Växjö

– Den fina segerstreaken på tre raka matcher fick ett slut i lördags. Växjö föll då med 3-4 mot Färjestad, trots dubbla ledningar och ett övertag på två puckar i mittperioden. Laget fick ändå med sig en poäng från bortamötet, då avgörandet kom först i övertid.

– Roman Horák var framträdande i matchen och låg bakom två av de tre Växjömålen. Även Janne Pesonen noterade en assist, något som innebär att finländarens formtopp håller i sig. På sina fem senaste matcher har Pesonen fem mål och två assist.

– En av målskyttarna mot Färjestad var Joel Persson. Backen stod för idel starka insatser föregående vecka, landade på totalt 2+3 i poängskörd och tog en plats i Veckans lineup.

– I tabellen placerar sig Växjö som sjua, alldeles under kvartsfinalstrecket. De regerande svenska mästarna har 29 poäng - endast tre färre än Djurgården.

Noterbart Djurgården

– Precis som för Växjö blev det ett bittert nederlag i helgen som passerade. Djurgården nollades då av Brynäs i Gavlerinken, trots 33 skott på mål. Förlusten stannade vid 0-2.

– Just en hållen nolla var vad Djurgården själva stod för i sitt senaste möte med Växjö. Duons drabbning på Hovet den 27:e oktober slutade med Djurgårdsvinst via 2-0, efter ett matchvinnande mål signerat Daniel Brodin.

Linus Hultström har nått upp i fyra mål och tre assist så här långt. De sju poängen innebär att Hultström toppar Djurgårdens interna backliga.

– Med fem vinster på nio matcher och sammanlagt inspelade 15 poäng är Djurgårdens tvåa i SHL:s bortatabell.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.