• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö med revanschläge inför backduellen

22 november 2018 11:30
#VLHDIF

Förlust i helgen som gick och förlust även senast som Djurgården stod för motståndet. Växjö står nu redo att slå tillbaka i Vida Arena, där Joel Persson och Linus Hultström leder sina lag ut till streckstrid.


Noterbart Växjö

– Den fina segerstreaken på tre raka matcher fick ett slut i lördags. Växjö föll då med 3-4 mot Färjestad, trots dubbla ledningar och ett övertag på två puckar i mittperioden. Laget fick ändå med sig en poäng från bortamötet, då avgörandet kom först i övertid.

– Roman Horák var framträdande i matchen och låg bakom två av de tre Växjömålen. Även Janne Pesonen noterade en assist, något som innebär att finländarens formtopp håller i sig. På sina fem senaste matcher har Pesonen fem mål och två assist.

– En av målskyttarna mot Färjestad var Joel Persson. Backen stod för idel starka insatser föregående vecka, landade på totalt 2+3 i poängskörd och tog en plats i Veckans lineup.

– I tabellen placerar sig Växjö som sjua, alldeles under kvartsfinalstrecket. De regerande svenska mästarna har 29 poäng - endast tre färre än Djurgården.

Noterbart Djurgården

– Precis som för Växjö blev det ett bittert nederlag i helgen som passerade. Djurgården nollades då av Brynäs i Gavlerinken, trots 33 skott på mål. Förlusten stannade vid 0-2.

– Just en hållen nolla var vad Djurgården själva stod för i sitt senaste möte med Växjö. Duons drabbning på Hovet den 27:e oktober slutade med Djurgårdsvinst via 2-0, efter ett matchvinnande mål signerat Daniel Brodin.

Linus Hultström har nått upp i fyra mål och tre assist så här långt. De sju poängen innebär att Hultström toppar Djurgårdens interna backliga.

– Med fem vinster på nio matcher och sammanlagt inspelade 15 poäng är Djurgårdens tvåa i SHL:s bortatabell.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.