• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö med revanschläge inför backduellen

22 november 2018 11:30
#VLHDIF

Förlust i helgen som gick och förlust även senast som Djurgården stod för motståndet. Växjö står nu redo att slå tillbaka i Vida Arena, där Joel Persson och Linus Hultström leder sina lag ut till streckstrid.


Noterbart Växjö

– Den fina segerstreaken på tre raka matcher fick ett slut i lördags. Växjö föll då med 3-4 mot Färjestad, trots dubbla ledningar och ett övertag på två puckar i mittperioden. Laget fick ändå med sig en poäng från bortamötet, då avgörandet kom först i övertid.

– Roman Horák var framträdande i matchen och låg bakom två av de tre Växjömålen. Även Janne Pesonen noterade en assist, något som innebär att finländarens formtopp håller i sig. På sina fem senaste matcher har Pesonen fem mål och två assist.

– En av målskyttarna mot Färjestad var Joel Persson. Backen stod för idel starka insatser föregående vecka, landade på totalt 2+3 i poängskörd och tog en plats i Veckans lineup.

– I tabellen placerar sig Växjö som sjua, alldeles under kvartsfinalstrecket. De regerande svenska mästarna har 29 poäng - endast tre färre än Djurgården.

Noterbart Djurgården

– Precis som för Växjö blev det ett bittert nederlag i helgen som passerade. Djurgården nollades då av Brynäs i Gavlerinken, trots 33 skott på mål. Förlusten stannade vid 0-2.

– Just en hållen nolla var vad Djurgården själva stod för i sitt senaste möte med Växjö. Duons drabbning på Hovet den 27:e oktober slutade med Djurgårdsvinst via 2-0, efter ett matchvinnande mål signerat Daniel Brodin.

Linus Hultström har nått upp i fyra mål och tre assist så här långt. De sju poängen innebär att Hultström toppar Djurgårdens interna backliga.

– Med fem vinster på nio matcher och sammanlagt inspelade 15 poäng är Djurgårdens tvåa i SHL:s bortatabell.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.