• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Färjestad höll undan i klassikermötet

20 oktober 2018 21:10
#FBKDIF

Den var en intensiv, chansrik och rafflande batalj mellan Färjestad och Djurgården i Löfbergs Arena på lördagskvällen. Hemmalaget plockade samtliga tre poäng efter en stark tredjeperiod - trots Djurgårdens tunga slutforcering där stockholmarna reducerade två gånger om.


I klassikermötet mellan Färjestad och Djurgården var det värmlänningarna som inledde med dunder och brak. Vassast möjlighet i inledningen hade Oskar Steen, som efter en elegant servering av Mikael Wikstrand styrde pucken strax utanför.

När Albin Lundin visades ut kom - till slut - också målet för Färjestad. Med fyra sekunder kvar till att gästerna skulle bli fulltaliga ringde det bakom Adam Reideborn som till slut fick kapitulera, när Joakim Nygård skrev in sig i målprotokollet.

– Vi har pratat mycket om att vara mer aggressiva och inte ge motståndare så mycket tid med pucken. Det lyckas vi med idag tycker jag och det är bara att fortsatta, sade Färjestads målskytt till C More i pausen.

I mittenakten blev spelet mer böljande och innehöll en rad fina målchanser. Inom loppet av bara någon minut fick Djurgården ett friläge genom Daniel Brodin samt en gyllene chans från nära håll när Jakob Lilja avslutade ett två mot ett-läge - och efter det bröt sig hemmalagets Jesper Olofsson loss åt andra hållet och blev helt ren mot Reideborn. Siffrorna hölls dock nere och inte ens när Joakim Nygård revs ner och Färjestad Karlstadlaget fick straff, kunde Linus Johansson överlista Adam Reideborn.

Men till slut skulle det dock ringa - och det för bortalaget. I ett starkt powerplayspel hittade Jonathan Davidsson över med en passning till Jacob Josefson som slog till direkt och ställningen var 1-1 inför den tredje perioden.

"Får aldrig initiativet"

Färjestad var tillbaka i första periodens mönster när laget klev in i den tredje. Värmlänningarna matade på rejält och skapade ett bastant tryck - vilket också skulle ge utdelning. Johan Ryno satte hemmalaget åter i förarsätet och inte alltför långt senare var ledningen dubblad till 4-1 efter att Linus Johansson och Oskar Steen gjort varsitt mål.

Färjestads tremålsledning blev för stor för Djurgården, som dock bjöd på en enorm slutforcering och reducerade två gånger om. Robert Ohlsson chansade genom att plocka Reideborn hela nio minuter från slutsignalen och då kunde Emil Bemström skicka in den första reduceringen med ett snabbt dragskott. Med endast ett fåtal sekunder kvar tryckte Jakob Lilja in ytterligare en reducering - men närmare än så kom inte stockholmarna.

– Jag är inte nöjd med den här matchen - vi är för dåliga idag. Vi har problem med båda passningsspel och skridskoåkning vilket påverkar vårt attacksspel och gör att vi aldrig riktigt får ta initiativet i den här matchen, summerade en missnöjd Robert Ohlsson för C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.