• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

Lyckat boxplay nyckel till HV71-vinst

13 oktober 2018 21:28
#HV71ÖRE

Det var två lag på den nedre halvan av tabellen som möttes i Jönköping på lördagskvällen. Efter en väl genomförd match var det hemmalaget som lyfte i tabellen, detta trots att laget drog på sig inte mindre än sex tvåminutersutvisningar på raken i den andra perioden.


Det märktes att hemmalaget HV71 hade bättre självförtroende än gästande Örebro i den första perioden. Att bortalaget saknade storstjärnan Aaron Palushaj, som utgick senast mot Rögle, hjälpte knappast närkingarna som haft svårt att producera offensivt den senaste tiden. I HV71 gjorde Anton Heikkinen sin riktiga SHL-debut och det blev en riktig drömdebut när han redan efter dryga sex minuter gjorde 1-0. Ledningen dubblerades sedan i powerplay när stekhete Robin Figren hittade en lucka bredvid Stefan Steen.

– Det är sjukt! Det trodde man inte när man vaknade i morse, skrattade Heikkinen i pausintervjun i C More.

Mittenperioden präglades av utvisningar och det var hemmalaget som drabbades av dem. Sex raka tvåminutare drog HV71 på sig vilket tvingade lagets boxplay-enheter att slita hårt, vilket de gjorde med den äran. Örebro hade fortsatta problem med målskyttet och fick inte hål på Gunnarsson trots sina tolv minuter i powerplay.

– Vi får lägena och det gäller bara att trycka dit pucken, ansåg bortalagets Linus Arnesson som också tyckte att laget skulle fortsätta ta puckarna på mål och dra nytta av den energi laget fått av alla numerära överlägen.

Full kontroll

I den tredje perioden var Örebro tvingade att gå framåt för att åstadkomma nerv i matchen. Men så blev inte fallet. I stället kunde HV71 kontrollera spelet och diktera händelserna. Sebastian Wännström såg ut att slå spiken i kistan med sitt 3-0-mål men viss spänning skapade ändå Linus Arnesson när han pangade in 3-1 från blå. Det blev dock den enda ljusglimten för Örebro den här kvällen, som har fortsatta problem med sitt målskytte. För HV71 var det andra raka segern och den innebar dessutom att laget klättrade förbi Örebro upp på tionde plats i tabellen.

– Målet kommer lite för sent i tredje perioden men vi skapar många målchanser. Det borde lossna snart, tyckte Linus Arnesson efter matchen.

Se highlights från matchen här.