• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

"The Tank" bakom Djurgårdens storseger

22 september 2018 20:47
#ÖREDIF

Henrik "Hank the Tank" Eriksson var på spelhumör och prickade in trippla kassar när Djurgården vann stort borta mot Örebro. Hemmalaget tog ledningen, men sen var det gästerna för hela slanten.


Örebro som inlett sylvasst med två raka bortasegrar i inledningen av SHL gasade på även i sin hemmapremiär. Anton Hedman såg till att ge pucken skjuts de sista centimetrarna över mållinjen efter att Robin Jensen i Djurgårdskassen tappat ett skott från säsongsdebuterande Nick Ebert bakom sig.

Men gästerna kom tillbaka och både kvitterade och tog ledningen innan den första periodvilan. 1-1 satte Jacob Lilja och Djurgården har en riktigt intressant formation med honom, Daniel Brodin och Jacob Josefson. Henrik Eriksson satte sedan 1-2 i slutet av perioden.

Det skulle komma mer från Eriksson i andra. Han är inte känd för att ha målskyttet som sin främsta förmåga, men när tillfällena dök upp den här matchen nöp han dit puckarna. 1-3 kom efter en fin uppåkning av Marcus Davidsson som lämnade över själva målskyttet åt Eriksson.

– Man blir positivt överraskad när man kliver ut och sätter dit kassarna, sa Eriksson till C More och fortsatte:

– Vi har jobbat fram ett bra grundspel en tid och nu kryddat det med spetsspelare som kommit hem och vill visa upp Djurgårdshockeyn.

Proppen ur och fullbordat hattrick

I tredje klarade gästerna först av ett numerärt underläge, och precis därefter slet sig backen Jesper Pettersson loss och satte ännu ett Djurgårdsmål.

Det tog musten helt av Örebro och Djurgården kunde enkelt segla iväg i målprotokollet till en riktig utskåpning, 2-8 till slut. Sebastian Strandberg, Linus Hultström och Daniel Brodin gjorde mål för Djurgården innan "Hank the Tank" klev fram och fullbordade sitt hattrick med två minuter kvar.

Här kan du se highlights från matchen.