• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Djurgården
DIF

Målvakternas kamp - Mattsson stor matchvinnare

15 september 2018 18:30
#FHCDIF

Det var ett taggat Scandinavium som bjöd på högklassig hockeyunderhållning under lördagseftermiddagen när Djurgården var på besök. Både Johan Mattsson och Adam Reideborn hade att göra när storstadsgiganterna gjorde upp - en match som vanns av Frölunda och Mattsson.


Två storstadsgiganter ställdes mot varandra under lördagseftermiddagen och det var till början en jämn tillställning innan Djurgården satte stor press på Johan Mattsson i Frölundakassen. Hemmalaget lyckades jobba sig in mer i matchen med drygt fem minuter kvar där bland annat tvillingarna Westerholm och Chay Genoway testade Adam Reideborn, men även han höll tätt efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden var det hemmalaget som spelade upp sig ordenligt och hade flertalet chanser att få hål på Adam Reideborn. Trots att Djurgården hade två powerplaylägen så var det ändå Frölunda som var det vassaste laget och fick ordentligt med luft under vingarna. Robert Ohlsson tvingades till en time out men fick inte till det i mittenakten.

– Det är mycket chanser åt båda hållen, det händer mycket hela tiden. Det är många puckar som är nära på att gå på klubbor och in men pucken vill inte in. Jag och Mattsson har spelat bra så det har varit en rolig match än så länge, sa Djurgårdens keeper Adam Reideborn efter den andra perioden.

Målvaktskamp in i det sista

Inför den tredje perioden var den stora frågan vem av Johan Mattsson och Adam Reideborn som tvingades kapitulera först. Svaret kom redan efter drygt tre spelade minuter. I powerplay lyckades Patric Carlsson ge hemmalaget ledningen. När hemmalaget hade momentum med ett skott i målramen av Jonathan Sigalet och Sebastian Stålbergs bortdömda mål för offside, drog gästerna på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Djurgården klarade ut sitt numerära underläge men i slutminuterna tvingades Reideborn att släppa in ytterligare en puck när Max Friberg hittade Jonathan Sigalet. Stockholmarna gjorde ett sista försök och plockade målvakten och Emil Bemström snyggade till siffrorna med 45 sekunder kvar av matchen.

–Surt, jag tycker vi gjorde en ganska bra förstadel och en och en halv period. Men så fick vi powerplay i fyra minuter, där någonstans så svängde matchen tyvärr. Det skulle vi gjort bättre. Ett mål borta mot Göteborg blir lite för lite om man ska åka hit och vinna, sa Robert Ohlsson efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.