• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Fernströms nolla gjorde Alcén till segerskytt

3 mars 2018 20:12
#BIFSKE

Johan Alcéns styrning till 1-0 blev matchvinnande för Brynäs, mycket tack vare att målvakten Linus Fernström höll nollan i den välförtjänta segern hemma mot Skellefteå.


En jämn inledande period mellan Brynäs och Skellefteå slutade 0-0, trots att båda lagen skapade en del lägen offensivt. Flest hade Skellefteås Oscar Möller, vassast hade Brynäs Aaron Palushaj - men alltså utan att lyckas näta.

– Helt okej, en väldigt jämn period. Vi utbyter lite chanser och måste vara noggranna så att vi inte kastar bort puckar vid offensiva blå. En härlig hockeymatch, konstaterade Skellefteås tränare Stefan Klockare i C More efter den första akten.

Brynäs hade inför matchen sex raka förluster hemma i Gävle, men lyckades ta ledningen i den andra perioden. Målskytt var Johan Alcén, som nästan direkt från utvisningsbåset klev in och styrde ett skott från Ryan Gunderson till 1-0 förbi en annars välspelande Gustaf Lindvall.

Jämnt och målsnålt

Därefter pressade Skellefteå stundtals på för en kvittering och Linus Fernström i hemmakassen fick jobba ordentligt, men utdelningen för gästerna lät vänta på sig.

– Vi måste fortsätta som vi har spelat. Komma i fart, sätta press på dem och störa dem i deras uppspelsfas, tyckte Brynäs tränare och legendar Tommy Sjödin i C More.

I den tredje perioden lyckades hemmalaget till stora delar med just det och var det spelförande laget. Tiden rullade på obehagligt snabbt för Skellefteå, som slog ovanligt många puckar till icing och inte kom till särskilt många farliga lägen framåt, men med fyra minuter kvar av perioden kom det gyllene läget.

En utvisning för Brynäs, matchens blott andra totalt, innebar nämligen spel i fem mot fyra för gästerna. Någon utdelning kom dock inte, utan Linus Fernström lyckades hålla sin nolla intakt. I slutsekunderna satte dessutom Brynäs 2-0 i tom kasse och kammade välförtjänt hem tre friska poäng i slutskedet av SHL.

– Vi får ihop grejorna och gör en grym match. Det var svettigt, men det ska det vara och det var kul. Det var länge sedan jag spelade. Vi har ett självförtroende i försvarszonen och vi har jobbat mycket på det under uppehållet. Det börjar ge frukt, konstaterade Linus Fernström i C More.