• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Engstrand stor hjälte när Mora vann på Hovet

3 mars 2018 20:47
#DIFMIK

Djurgården gjorde som de så ofta brukar göra på Hovet, tog kommandot och spelade en bättre hockey än motståndet. Men vad hjälpte det när Mora bars fram av en frenetiskt kämpande defensiv och en målvakt som stod på huvudet.


Även om det målmässigt var en jämn match mellan Djurgården och Mora och även om Mora stretade emot väl, så blev det som så ofta när Djurgården spelar den här säsongen. Stockholmarna äter sig in i matcherna och tar med sin frenetiska skridskoåkning ofta över tillställningarna. Så också idag. Men en spelmässigt god insats leder inte alltid till tre poäng, eller ens till två. Men det var Djurgården som tog kommandot. Efter tre spelade minuter vispade Jesper Pettersson upp en backhand från nära håll efter förarbete från Marcus Davidsson. Ganska snabbt lyckades Andrew Rowe kvittera för Mora. Rowe gjorde målet efter John Perssons framspelning som tvingade Joacim Eriksson till en sidledsförflyttning.

Ju längre första perioden led desto mer tog Djurgården över. Och i upptakten av andra kom också ledningsmålet direkt. Daniel Brodin gjorde bara 23 sekunder in på perioden sitt första mål den här säsongen. Djurgården stack upp direkt och Brodin fick chansen efter fin uppåkning och backhandpass från Patrik Lundh.

– Jag kände på mig att snurrpasset skulle komma och det var skönt att se den gå in. Vi ska köra på som vi har gjort. Skjuta mycket och skapa lägen och på så sätt göra fler mål, sa Brodin till C More efter det vackra målet.

Om sin egen väg tillbaka till toppformen, efter att ha gjort comeback för några veckor sedan efter många månaders frånvaro, säger Brodin så här:

– Det har blivit mer och mer istid och idag tycker jag det känns väldigt bra.

Och spelmässigt var det ofta väldigt bra för Djurgården, men med ett tajt spelande motståndarlag och en målvakt som står på huvudet blev det inte riktigt som publiken på Hovet hade tänkt sig. I den tredje perioden kvitterade Mora genom David Kase och Christian Engstrand i Moramålet tog genom ett fantastiskt målvaktspel inta bara matchen till förlängning, utan väl i spelet tre mot tre gjorde även Engstrand en utomordentlig insats. Djurgården fick powerplay i förlängningen, ett powerplay som hade resulterat i seger om det inte var för Engstrand. Matchen gick till straffar och det var en sådan afton för Mora och Engstrand, en sådan afton som innebar att allt gick deras väg till slut. Engstrand kommenterar sin sista räddning på Jonathan Davidssons sista straff.

– Jag får den på höften eller undre benskyddet. Det var lite småsvettigt idag kan man säga. Idag lyckas vi pilla in två mål och får med oss lite poäng hem. Vi måste vinna allt som är kvar, det är så det är, sa Engstrand till C More apropå Moras avslutning och försök att undvika kval.