• Huvudsponsorer

Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Idag 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Sandström segrare i HV71-debuten

1 mars 2018 21:42
#HV71SKE

HV71 kom från ett svidande nederlag med 2-8 mot Färjestad igår och var fast beslutna att studsa tillbaka ikväll. I en tempofylld tillställning hemma mot Skellefteå var det en debuterande målvakt som la grunden till segern.


Det var tufft, hårt och mycket närkampsspel i första perioden. Långa, böljande sekvenser utan avblåsningar, några glasklara målchanser åt båda håll, men stabilt spelande Joni Ortio i bortakassen och debuterande Felix Sandström i hemmaditot såg till att vi hade 0-0 på tavlan i första pausen.

Mål med två man mindre

När HV71 fick två (!) utvisningar i samma sekvens i den andra perioden och Skellefteå fick spela fem mot tre i två minuter talade det mesta för en annalkande bortaledning. Istället var det HV71:s Anton Bengtsson som fräckt snappade upp en felpass, åkte sig fri och stänkte in ledningsmålet stolpe in. Tim Söderlund kvitterade visserligen omgående, men hemmalaget skulle återta ledningen strax innan pausvilan då Marc Zanettis backskott styrdes in via en backklubba.

– Svängig hockey just nu, en kul match att spela. Vi slarvar litegrann med pucken istället för att hålla i den och vara starka på pucken, sa Tim Söderlund, Skellefteå, till C More inför tredje.

"Skön debut"

Skellefteå gick hårt för en kvittering i tredje perioden, men en stabilt spelande Felix Sandström och ett uppoffrande spel av hemmaförsvaret lyckades freda kassen. Istället fastställde Pierre Engvall slutresultatet till 3-1 efter en spelvändning.

– Vi gör en stabil match och ville vinna. Vi jobbade bra hela laget och det blev en skön debut för mig, kommenterade Felix Sandström, HV71, matchen i C More.