• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Brynäs
BIF

Stark laginsats – Brynäs ett vinnande lag igen

28 februari 2018 21:21
#DIFBIF

Bara en seger på sju matcher. Det var facit för Brynäs när de kom till Hovet för match mot Djurgården med en helt annan formkurva. Men gästerna hade gett sig tusan på en bra insats och spelade hem tre poäng efter 2-0.


– Vi har haft ett gäng dåliga prestationer den senaste tiden, inte varit beredda att offra allt för att vinna. Jag hoppas att vi ska kunna höja oss och börja vinna matcher, sa en målmedveten lagkapten i Brynäs, Jacob Blomqvist, till C More inför nedsläpp.

Ja en hel del förluster hade Brynäs med sig i bagaget till Hovet, men laget visade upp en aggressiv offensiv och en noggrann defensiv i den första perioden. Djurgården skapade inte så många heta lägen, medan Brynäs utnyttjade ett av sina. Jonathan Granström styrde in målet efter drygt fem minuters spel.

Djurgården kom ut med bättre fart i andra perioden, hade många långa anfall men svårt att komma till de riktigt heta lägena. Faktum är att stockholmarna bara hade tre skott på mål i perioden. Brynäs låg fortsatt rätt i försvarsspelet och såg till att Djurgården inte fick igenom sina skott, tio täckta skott bara i andra.

– Vi spelar helt okej, men gör inga mål. Vi är egentligen i en zon och spelar, sa Djurgårdens Alexander Urbom till C More i pausen.

– När vi vinner pucken skulle vi kunna vårda den lite mer, inte bara slå iväg den hela tiden, sa Brynäs Jesper Boqvist och höll väl med om den matchbilden.

"Värmer i alla våra hjärtan"

Den höll i sig även i tredje perioden. Brynäs krigade för varandra och höll Djurgården borta från egen kasse. Hemmalaget hade inte samma krut i benen som de visat upp i tidigare matcher. Simon Bertilsson prickade in 2-0 för Brynäs efter 13 minuter, en ledning som Gävlelaget kunde behålla tiden ut. David Rautio höll nollan och laget täckte totalt imponerande 24 skott.

– Vi gör en dålig match, inte en pass som sitter. Närkampsspelet är jag inte heller nöjd med. Vi vet vad vi är för lag och när vi frångår det blir det så här, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efter matchen.

– Vi har bra energi i gruppen och så som vi krigar idag och så många skott vi blockar, det värmer i alla våra hjärtan, sa Brynäs Simon Bertilsson.