• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Robert Ohlsson inför DIF-Linköping

23 februari 2018 11:06
Nyhet

SHL:s omstart efter OS-uppehållet närmar sig med stormsteg. På lördag kan du äntligen se Djurgården spela hockey igen. Robert Ohlsson tar oss igenom några spelformer som vi varit lyckade i under den här säsongen.


Flest skott i hela SHL (1370 skott)
Djurgården skjuter flest skott i serien och är laget som har näst flest avslut i skottsektorn.

Huvudtränare Robert Ohlsson om skottglada DIF:
– Det är positivt och visar att vi har ett bra anfallsspel som genererar både skott och kvalitet i skottsektorn. Vår strategi har fungerat väl där för vi vill vara ett lag som skjuter mycket.

Skottspecialisten
– Niclas Bergfors skjuter mycket. René var inne i en period när han sköt mycket också. Bergfors tar mycket skott och hittar väldigt ofta ytor för att komma till skott.

Fem mot fem (115 mål i fem mot fem - endast FBK är lika bra)
– Målproduktionen där har varit bra. Skotten och skotten från skottsektorn är väl ett bevis på det. För oss är det en bra modell som generar mål.

Fem mot fem-specialister
– Jonatahan Davidsson är en bra fem mot fem spelare liksom Jesper Pettersson och Marcus Högström på backsidan, för att nämna några.

– Jonathan Davidsson är skridskostark och duktig på att ta pucken från egen zon till anfallszon. Bra åt båda hållen. Marcus Högström och Jesper Pettersson kan flytta pucken snabbt genom deras skridskoåkning och genom sitt passningsspel, säger Robert Ohlsson.

Power play
I power play har vi över de 10 senaste matcherna en målprocent på 22.22

– Ja, det ser bättre och bättre ut. Pucktempot har blivit bättre och även attackspelet. Det gäller att vinna första tekningen, vi är bra i spelet i offensiv zon tycker jag. Vi måste jobba lite mer med att ta oss in i zon vid förlorad tekning eller när vi får börja om. Vi har lite svårt att ta oss in och ställa upp.

PP-specialisten
– Peppe Lundh. Han gör många bra saker i PP. Han och Hultström där på blå och Markus Ljungh har gjort det bra.

Tekningar - åtta i serien med procent på 50.52
Ser man till tekningsprocenten ligger Djurgården i mitten av tabellen.

– Där gäller det att vinna man mot man-kampen i första hand. I andra hand att när tekningen blir låst att man kan få hjälp av övriga spelare. Men det är ofta ett moment där du ska vinna din kamp mot din motståndare, säger Robert Ohlsson.

– Om det är viktigt? Det är viktigt att få börja med pucken. Det är en möjlighet att få spela anfallsspel. Likadant i försvarszon.

Tekningsspecialisten
– Markus Ljungh och Andreas Engqvist. De har varsin cirkel som de är starka i. Procenten ökar till exempel att vi vinner tekningen när båda är inne samtidigt, säger Robert Ohlsson.

Box play - nia i serien med 80.33 procent
– Vi är aggressiva där och gillar att stressa och störa våra motståndare. Skridskostarka och aggressiva spelare eftersom man stör högre upp i dag än man kanske gjorde förut.

Box play-specialister
– Vi har många bra box play-backar och spelar med många. William Lagesson och Tom Nilsson, Alexander Urbom och Alexander Falk. Även Marcus Högström och Jesper Pettersson spelar box play. Exempel på snabba skridskoåkare i box play är Lukas Vejdemo och Axel Jonsson-Fjällby, säger Robert Ohlsson.