• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Tre Larsson-mål i straffläggningen gav Luleå segern

3 februari 2018 20:48
#LHFDIF

Djurgårdsjuniorens två första SHL-mål räckte till en straffläggning, men inte längre. Luleås Emil Larsson gjorde tre mål – bara i straffläggningen, och fixade segern åt Luleå.


Första perioden var en jämn historia mellan två lag som ofta spelar jämnt, allt som oftast slutar mötena lagen emellan med uddamålsvinster. Djurgården fiock under stunder bra tryck på Luleå och pressade tillbaka norrbottningarna vid några tillfällen, men det var hemmalaget som fick första ordet vad gäller mål i matchen. Einar Emanuelsson spelade snyggt fram Isac Lundeström till öppet mål efter att Joacim Eriksson i Djurgårdsmålet sålt sig vid det tillfälle då Emanuelsson fick pucken. Detta med bara knappa halvminuten kvar av perioden.

– Perfekt pass och öppet mål, kommenterade målskytten Lundeström Einar Emanuelssons framspelning i C More.

Andra perioden blev relativt händelsefattig och Djurgården var det lag som förmodligen hade mest puck. Det var också stockholmarna som gjorde periodens första mål när Erik Walli-Walterholm fick pucken i slottet av Lukas Vejdemo från en position bakom mål och kunde göra sitt första SHL-mål. Den Stockholmsfostrade junioren fick näta och kvittera för Djurgården.

– Det var jäkligt skönt när den satt. Jag har haft en del chanser nu på slutet. Vi behöver ha långa anfall och forchecka hårt för att vinna det här, sa Erik Walli-Walterholm till C More efter två perioder.

Men Djurgården gick, likt den första perioden, ifrån den andra i underläge. Petter Emanuelsson gjorde sitt tredje mål för säsongen när han gav Luleå ledningen på en kontringsliknande situation där Robin Kovacs spelade fram på ett öppnande sätt.

I den tredje perioden klev han fram igen, junioren Erik Walli-Walterholm. Han som tidigare i matchen gjorde sitt första SHL-mål. Han styrde med en misstänkt hög klubba in pucken och efter en lång videobedömning kunde målet godkännas. Det var inte med någon större marginal som Erik Walli-Walterholm blev tvåmålsskytt. Men hans båda mål tog matchen till en förlängning, där Djurgårdens Jonathan Davidsson hade den bästa möjligheten att avgöra. Han gick köksvägen, fick öppet mål, men missade. Där trodde nog vi alla att matchen skulle ta slut.

Istället gick det till straffläggning, där Luleås Emil Larsson till slut samlade på sig tre straffmål i en lång straffläggning. Det var hans sista som gav segern till Luleå.

– Det brukar vara så att man bestämmer sig innan hur man ska lägga straffarna, men det funkade lite spontant idag, sa Emil Larsson till C More och log.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var ovanligt upprörd efter förlusten.

–Jag tycker att vi ska vinna den här matchen. Det känns förjävligt. Vi var kanske inte tillräckligt bra, men ändå tycker jag att vi har mentalitet som gör att vi ska vinna den här matchen. Jag är förbannad att vi inte vinner, sa Ohlsson till C More.