• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Djurgården jagade mål med sex utespelare

22 januari 2018 13:39
Nyhet

Med tolv minuter kvar av tredje perioden mot Brynäs plockade Robert Ohlsson målvakten - med lyckad utgång. Ett offensivt tänk som gett utdelning två gånger på kort tid.


Förra veckan får summeras med 3 av 6 poäng. I lördags blev Djurgården ett jagande lag då man hamnade i underläge på bortaplan i Gävle. I jakten på ett reduceringsmål plockade Robert Ohlsson sin målvakt Adam Reideborn med hela 12 minuter kvar av den tredje perioden när DIF skulle spela PP. Ett drag som lyckades väl.

– Får vi ett läge i fem mot fyra så måste vi gå för det så klart. Nu fick vi läget med tolv minuter kvar och då tog vi Adam enligt plan, fick in en extraspelare i Ahlén som vi hade framför mål. Även om det inte gick den här gången med slutresultatet så visar vi att vi vill vinna och vi skickar signaler om att det är möjligt, säger Robert Ohlsson.

Det är ändå ett offensivt tänk, du gjorde samma sak mot Linköping i mellandagarna. En del kanske inte vågar?
– Det kanske ligger i min ungdomliga coachkarriär, om tio år kanske jag är trött och feg haha. Nu är jag ganska offensivt lagd och man ska aldrig ge upp utan gå för det.

En tajt tabell med hela sju lag inom åtta poäng i tabellen gör att racet om slutspelsplatser har tajtats till rejält inför slutspurten av serien. För Djurgårdens del väntar från och med torsdag 8 matcher på 17 dagar. Det vill säga match nästan varannan dag.

– Här får man tänka till lite hur man ska träna och att vi hinner på att fylla på med bensin mellan matcherna. Den här veckan kan vi träna på riktigt bra men sen är det viktigt att vi även sköter vår återhämtning mellan matcherna.

Hur ser upplägget ut?
– Nu har vi Rögle hemma på torsdag. Tåg till Växjö på lördag med dagrum och hemresa på söndagen. Frölunda hemma på måndag och sedan samma upplägg med tåg och dagrum när vi möter dem borta på tisdagen.

Varje poäng är viktig och nu återstår endast 15 matcher av grundserien. Förra veckan blev det 3 av 6 mot Brynäs.

– Vi gjorde en bra match i torsdags mot dem och jobbade ner våra motståndare då. I lördags fick de in två snabba puckar och växte av det. Men vi skulle behövt vara i slutspelsmode och tävla ännu mer, avslutar Robert Ohlsson.

Biljetter till DIF-Rögle bokar du här