• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Födelsedagsbarnet Vejdemo avgjorde mot Rögle

25 januari 2018 21:33
#DIFRBK

Ett hemmastarkt Djurgården mötte ett formstarkt Rögle, men det blev aldrig riktigt spännande på Hovet ikväll. Efter en mållös förstaperiod trampade Djurgården gasen i botten och Lukas Vejdemo fällde avgörandet på sin 22-årsdag.


Rögle kom ut med en intensiv forechecking. Redan i första bytet var Ludvig Rensfelt nära att ge gästerna ledningen, men hans friläge räddades vackert av Joacim Eriksson som ikväll var tillbaka i Djurgårdskassen efter fyra matcher på bänken. Succesivt tog hemmalaget över spelet, skapade flera vidöppna lägen och tvingade Justin Pogge till en serie svettiga parader. Skåningarna fick tacka sin målvakt att 0-0 stod sig till första periodpausen.

– Vi skapar tillräckligt bra chanser, men det gäller att sätta dit dem också, konstaterade Jonathan Davidsson, Djurgården, till C More i paus.

Och utdelningen skulle komma för Djurgården i den andra perioden. Efter en period av längre press tryckte Linus Johansson in 1-0 med ett direktskott. I powerplay uttökade kapten Calle Ridderwall till 2-0 när han tryckte in en retur från nära håll och endast fyrtio sekunder senare styrde Lukas Vejdemo in trean. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Rögle spelade upp sig mot slutet av perioden, men skapade inte mer än några halvchanser Joacim Eriksson säkert tog hand om.

"Spelar som asgamar"

Trots tremålsledning var målskytten Linus Johansson inte helt nöjd med sitt lags spel: – Vi slarvar lite för mycket. De är lite "turnovers" som de lever på och de skapar några farliga lägen. De spelar som asgamar.

När Tom Nilsson tidigt i den tredje perioden satte 4-0, hans första för säsongen, var matchen definitivt avgjord. Rögle fick visserligen lite hopp när Samuel Jonsson reducerade till 4-1, men det släcktes direkt när Calle Ridderwall petade in sitt andra mål för kvällen på en retur. Slutresultatet skrevs till 6-2 efter att även Lukas Vejdemo blivit tvåmålsskytt. På sin 22-årsdag, dessutom.

– Det kan inte bli bättre. Tre poäng och två mål också, det är helt perfekt! sa födelsedagsbarnet Lukas Vejdemo till C More efter matchen. Jag tycker helt enkelt att vi är det bättre laget idag.