• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Hemmastarka Brynäs fick revansch på Djurgården

20 januari 2018 18:15
#BIFDIF

Nionde raka hemmasegern för Brynäs är ett faktum. När back-to-back-mötet med Djurgården vände hem till Gävle var det Brynäs som drog längsta strået efter Djurgårdens seger på Hovet i torsdags.


En jämn förstaperiod slutade ojämnt resultatmässigt. Det började med att ett dragskott från blå gick in bakom Adam Reideborn i djurgårdsmålet. Redan efter knappa två minuter gjorde Lukas Carlsson 1-0 för Brynäs. Innan första perioden var över hade även Christoffer Liljewall med en styrning på Daniel Mannbergs skott gjort 2-0 och Brynäskaptenen Jacob Blomqvist helt omarkerad framför målet med en dragning gjort 3-0 för Brynäs i slutskedet av perioden.

– Vi var revanschsugna. Jag tyckte inte vi var bra på Hovet i torsdags. Det var ett taggat gäng som kom ut idag. När vi jobbar klart i defensiven kommer offenisven, sa Jacob Blomqvist efter första perioden till C More.

Andra perioden handlade mycket om Djurgårdens oförmåga att få utdelning i numerärt överläge. Flera lägen i både fem mot tre och fem mot fyra utan att stockholmarna fick hål på David Rautio i Brynäs mål.

– Vi var tvungna att steppa upp på många punkter från i torsdags och det tycker jag att vi gjorde. Vi jobbar tillsammans och det är lite grann av nyckeln i vårt försvarsspel, sa Rautio till C More.

Men i inledningen av den tredje perioden kunde Gustav Possler ändå spräcka Rautios nolla. Efter ett snyggt skottpass från Niclas Bergfors kunde Possler styra in pucken från positionen snett framför mål. Det var lite småirriterat i matchen. Vi såg lite smågruff med jämna mellanrum, särskilt under tredje perioden. Trots en ganska bra djurgårdsperiod kom aldirg stockholmarna närmare målmässigt och till slut kunde Lukas Kilström sätta 4-1 i tom kasse.

– Tåget gick i första perioden. Sedan blev det riktigt tufft att ta sig tillbaka. Vi var inte tillräckligt bra i powerplay i andra, men känslan var att vi var inte på banan i första perioden och där gick matchen, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efter matchen.