• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Brynäs
BIF

Offensiva Djurgården knäckte Brynäs

18 januari 2018 21:40
#DIFBIF

Djurgården visade upp en sprudlande offensiv inför en jublande hemmapublik när Brynäs besegrades klart på Hovet med 5-1. Både Patrik Lundh och Marcus Davidsson blev dessutom tvåmålsskyttar.


Efter en tempostark och jämn inledning på matchen så fick Djurgården-Brynäs avbrytas av ett sjukdomsfall på läktaren. Efter det kortare avbrottet kom spelarna ut på isen igen, och då var det Djurgården som tog tag i spelet på allvar.

Hemmalaget pressade på och i powerplay krutade Patrik Lundh in 1-0. Lundh var sedan också framme och lirkade läckert in 2-0 i ett friläge efter fint samspel med Axel Jonsson-Fjällby.

Känslorna svallade

Den andra perioden böljade mer åt båda håll, även om det kändes som att det var farligare offensivt varje gång Djurgården gick till anfall. Hemmaleget högg också som kobror i omställningarna och fick flera fina kontringslägen.

Marcus Davidsson kunde prickskjuta in 3-0 via stolpen precis efter en vild press från Brynäs, och det målet satte tonen för resten av matchen som gick i Djurgårdens favör.

Brynäs föröskte komma ikapp i den tredje perioden men lyckades inte stå emot Djurgårdens vilda press. Marcus Davidsson hittade rätt till 4-0 innan Juuso Ikonen kunde spräcka gästernas målnolla med si reducering.

Jesper Pettersson fastställde sedan slutresultatet till 5-1 med ett läckert avslut, och Djurgården fick jubla till stående ovationer från sin hemmapublik.

– Vi visar Brynäs att det inte blir lätt att möta oss redan på lördag igen, sa Marcus Davidsson till C More efter matchen.