• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården vände matchen på åtta sekunder – besegrade Färjestad

11 januari 2018 22:16
#FBKDIF

Länge var Djurgården i underläge i mötet med Färjestad. Men med två mål inom loppet av åtta sekunder vände stockholmarna på matchen och plockade tre poäng.


Djurgården övertygade rent spelmässigt redan från start och det såg ut som att laget också skulle koppla ett målmässigt övertag, med många heta chanser. Men stockholmarna fick inte hål på Färjestads storspelande målvakt Lars Haugen och istället var det hemmalaget från Karlstad som med halva matchen spelad hade en 2-0-ledning. Första målet kom redan efter en och en halv minut i första perioden genom Alexander Johansson, efter ett skott från Mikael Wikstrand som Johansson fick in returen på. Färjestads 2-0 kom till efter samarbete mellan lagets vassa duo Michael Lindqvist och Johan Ryno, där den sistnämnda stod för målet.

Innan den andra perioden var slut hade dock Djurgården spräckt Lars Haugens nolla. Efter två bra perioder från Djurgårdens sida kändes det logiskt när Gustav Possler till slut gjorde mål för bortalaget. Och Possler skulle komma att bli lite av matchens man.

Med bara åtta (!) sekunders mellanrum gjorde Djurgården i mitten av tredje perioden 2-2-kvitteringen och ledningsmålet fram till 2-3 och Possler hade assist på båda målen. Först var det Niclas Bergfors (mycket bra match) som målade och den som sedan avgjorde matchen var Djurgårdens comebackande JVM-stjärna Marcus Davidsson. Nyss hemkommen från turneringen som slutade med finalförlust mot Kanada var han glad att kunna bidra direkt för sitt Djurgården.

– Vi jobbar bra hela matchen och i fem mot fem var vi det bättre laget, sa Davidsson till C More ute på isen efter matchen.

Färjestad, som tappade matchen på åtta sekunder, hade en tränare som efter matchen höll med om att Djurgårdens seger var välförtjänt.

– Djurgården var mer villiga att betala priset. De är bättre än oss helt enkelt, det är dumt att försöka stå här och hitta ursäkter. Idag var de det bättre laget, sa Johan Pennerborn till C More efter matchen.