• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården vände matchen på åtta sekunder – besegrade Färjestad

11 januari 2018 22:16
#FBKDIF

Länge var Djurgården i underläge i mötet med Färjestad. Men med två mål inom loppet av åtta sekunder vände stockholmarna på matchen och plockade tre poäng.


Djurgården övertygade rent spelmässigt redan från start och det såg ut som att laget också skulle koppla ett målmässigt övertag, med många heta chanser. Men stockholmarna fick inte hål på Färjestads storspelande målvakt Lars Haugen och istället var det hemmalaget från Karlstad som med halva matchen spelad hade en 2-0-ledning. Första målet kom redan efter en och en halv minut i första perioden genom Alexander Johansson, efter ett skott från Mikael Wikstrand som Johansson fick in returen på. Färjestads 2-0 kom till efter samarbete mellan lagets vassa duo Michael Lindqvist och Johan Ryno, där den sistnämnda stod för målet.

Innan den andra perioden var slut hade dock Djurgården spräckt Lars Haugens nolla. Efter två bra perioder från Djurgårdens sida kändes det logiskt när Gustav Possler till slut gjorde mål för bortalaget. Och Possler skulle komma att bli lite av matchens man.

Med bara åtta (!) sekunders mellanrum gjorde Djurgården i mitten av tredje perioden 2-2-kvitteringen och ledningsmålet fram till 2-3 och Possler hade assist på båda målen. Först var det Niclas Bergfors (mycket bra match) som målade och den som sedan avgjorde matchen var Djurgårdens comebackande JVM-stjärna Marcus Davidsson. Nyss hemkommen från turneringen som slutade med finalförlust mot Kanada var han glad att kunna bidra direkt för sitt Djurgården.

– Vi jobbar bra hela matchen och i fem mot fem var vi det bättre laget, sa Davidsson till C More ute på isen efter matchen.

Färjestad, som tappade matchen på åtta sekunder, hade en tränare som efter matchen höll med om att Djurgårdens seger var välförtjänt.

– Djurgården var mer villiga att betala priset. De är bättre än oss helt enkelt, det är dumt att försöka stå här och hitta ursäkter. Idag var de det bättre laget, sa Johan Pennerborn till C More efter matchen.