• Huvudsponsorer

Hemma
Mora
MIK
Borta
Djurgården
DIF

Mora hoppas på ny seger mot revanschsuget Djurgården

26 december 2017 10:00
#MIKDIF

Senast Mora och Djurgården möttes var det Mora som tog tre poäng. Det var också Dalalagets senaste seger och när Djurgården nu kommer på besök är båda lagen ute efter att åter hoppa på vinnarspåret.


Formkollen

Mora har fyra raka nederlag i SHL-hockeyn, men det ser kanske värre ut än vad det faktiskt är. För faktum är att man kan säga att det finns ett mönster i att Mora sällan blir utspelade. Allt som oftast är de med i matcherna även mot de bästa lagen i ligan och under den här förlustsviten har det funnits tendenser som har pekat uppåt för nykomlingarna. Förlusten senast i en relativt jämn match mot regerande mästarna HV71 är inte det tydligaste exemplet, men visar ändå att Mora står upp bra mot betydligt mer namnkunnigt motstånd.

Och betydligt mer namnkunnigt blir det när tabelltvåan Djurgården gästar på annandagen. Stockholmslaget åkte på en jobbigt förlust precis innan jul mot Luleå. Det var en match som man borde ha vunnit, överläge 46-23 i skott på mål och 17-5 i skott utanför talar ett tydligt språk. Men då var det Luleås målvakt Joel Lassinantti som stod i vägen för Djurgården. Mot Mora hoppas Robert Ohlssons mannar kunna vara betydligt mer effektiva och framför allt få revansch efter förlusten senast lagen möttes. Med tre vinster på rad innan Luleåmatchen är det inte något snack om att Djurgården ska tas på allvar i kampen om de allra mest framskjutna placeringarna i tabellen.

Läget i lagen

Hur läget i lagen har sett ut de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att:

  • Moras nyförvärv Andrew Kozek gjorde mål direkt i debuten för sitt nya lag. Den AHL-meriterade forwarden draftades faktiskt i andrarundan en gång i tiden av det forna NHL-laget Atlanta Thrashers.
  • Också i förlusten senast mot Luleå producerade Djurgårdens Andreas Engqvist mål. Den tidigare Montreal Canadiens-spelaren har haft en bra höst i SHL, minst sagt.
  • Djurgården saknar två spelare, Axel Jonsson-Fjällby och Marcus Davidsson, som inleder JVM-turneringen bara timmar efter att den här matchen har avslutats.
  • Moras Jacob Lagacé har fem poäng på de fem senaste matcherna.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKDIF