• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
HV71
HV71

Mora tittar uppåt i tabellen när HV71 kommer på besök

21 december 2017 11:30
#MIKHV71

I senaste mötet mellan Mora och HV71 såg vi en storseger för Jönköpingslaget. Men faktum är att Mora sedan dess har stått upp bra mot flera topplag och nu hoppas på revansch.


Formkollen

Mora har i alla fall inte gjort en sämre höst än vad tabellen visar, snarare tvärtom. Om den underliggande statistiken pekar åt något håll så pekar den uppåt för Dalalaget och i de viktiga kategorierna som involverar skottförsök är Mora betydligt vassare än till exempel bottenkonkurrenten Karlskrona. Mora har stått upp bra mot topplag i ganska många matcher, något vi inte minst kan se om vi kikar på de senaste matcherna laget spelade innan uppehållet. Mora avslutade med en seger mot Färjestad och i matchen dessförinnan mot Frölunda fick laget förvisso stryk, men hade lika många skott på mål som göteborgarna och betydligt fler avslut som inte gick på mål. Kanske kan vi räkna med Mora lite högre upp i tabellen när vi snart skriver 2018.

HV71 har sedan den där utklassningssegern mot just Mora för fyra matcher sedan spelat lite ojämnt och kanske inte levererat som man hade önskat. En förlust mot Örebro och två jämna matcher mot Rögle med en vinst och en förlust som facit kanske inte var vad den regerande mästaren önskade sig när man gick in till landslagsuppehållet. Men i torsdags blev det en något mer meriterande seger när Luleå besegrades med uddamålet i en match som HV71 hade ett skottmässigt övertag i. Då ska det också tas i beaktning att HV, genom att skaffa sig en 2-0-ledning, satte sig i ett läge där man generellt tenderar att få något fler skottförsök emot sig då motståndaren ofta har en tendens att skjuta mer när man hamnar i underläge som ska hämtas upp.

Läget i lagen

Hur läget i lagen har varit under de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att

  • HV71 saknar en av sina mest framträdande backar under hösten, Erik Brännström, som befinner sig i USA för JVM-förberedelser.
  • Moras sena värvning och den tidigare stortalangen Brandon Gormley har fem poäng på de fyra senaste matcherna.
  • HV71:s målvakt Linus Söderström ska efter julhelgen opereras i USA för en bukskada. Han väntas bli borta i fyra-sex veckor och kommer att behöva ersättas.
  • Jacob Nilsson stod för tre poäng för sitt Mora i sista matchen innan uppehållet och bidrog starkt till segern mot Färjestad.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKHV71.