• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Idag 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Tionde hemmasegern för Djurgården

7 december 2017 21:27
#DIFLHC

Djurgården visade upp ett riktigt fint spel i hemmamatchen mot Linköping. Sex mål framåt vittnar om en frejdig offensiv som Linköping för dagen inte kunde matcha.


Djurgården kom ut starkt i matchen och fick omgående chansen i numerärt överläge. Ingen utdelning då och istället fick Linköping motsvarande läge en stund senare. Hemmalaget klarade nästan av hela boxplayspelet, men med två sekunder kvar av det satte Eddie Larsson 0-1 med ett välriktat dragskott.

Men Djurgården kom tillbaka och i nästa powerplay satt kvitteringen. Linus Hultström sköt i stolpen direkt och efter ytterligare tryck mot bortakassen kunde René Bourque få dit en retur.

Det skulle bli mer innan den första periodvilan, och det var ett brödrapar som såg till att det stod 2-1 efter första perioden. Jonathan Davidsson spelade fram brorsan Marcus som satte sitt andra mål för säsongen.

Det blev samma antal mål i andra perioden, och samma antal mål till respektive lag. Djurgården var det spelförande laget och radade upp långa anfall. Stundtals var det riktigt bra spel och René Bourque och Andreas Engqvist blev deras målskyttar. Linköpings mål gjordes av Jimmy Andersson. 4-2 efter två perioder och Andersson var inte nöjd.

– Vi är inte med, det känns som att de får skapa lägen på oss från ingenting och då är det svårt att spela. Djurgården är bra och vi saknar den lilla procenten och då kan det se ut så här. Men det kan gå snabbt och vi ska ut och vända tillbaka det här, sa han till C More i pausen.

"Vi är ett av lagen där uppe"

Ja Djurgården gör en bra match med ett frejdigt anfallsspel. Linköping skapade lite nerv genom att göra 4-3 i powerplay genom Nick Sörensen, men hemmalagets kraft tog ut sin rätt. Lukas Vejdemo svarade för en fin individuell insats vid 5-3 och Linus Johansson styrde in 6-3. Stockholmarna tog därmed sin tionde hemmaseger för säsongen, och den uppmärksamme noterar också att periodsiffrorna i tredje även där blev 2-1.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi får till hur vi vill spela med fart in i anfallen, inte bara att checka fast dem högt. Skönt att hjälpa laget till segrar såklart. Vi är ett av lagen där uppe men vet samtidigt att vi måste vara ödmjuka och göra jobbet bra hela tiden, sa Djurgårdens Andreas Engqvist till C More efter slutsignalen.

{A}