• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Djurgårdens förstakedja avgjorde mot Örebro

30 november 2017 21:39
#DIFÖRE

Rene Bourque satte två mål och Andreas Engqvist ett när Djurgården tog en ny seger hemma på Hovet. Stockholmarna ångar på och har en fast plats i toppen av tabellen.


Ett riktigt starkt hemmalag mot ett Örebro som förlorat de fem senaste bortamatcherna. Då var det gästerna som inledde klart bäst och Djurgården gick inte att känna igen. De tappade markeringen framför mål dryga sex minuter in i matchen och Tyson Spink fick oattackerad men behärskat sätta 0-1 med en backhand.

Djurgården åt sig allt mer in i händelserna utan att för den skull dominera. Förstakedjan med Andreas Engqvist, Patrik Lundh och Rene Bourque visade framfötterna och såg till att stockholmarna vände på resultatet innan pausvilen. Målskytt båda gångerna var Bourque, först med en isare och sedan med en vass backhand högt bakom Eero Kilpäläinen.

– Absolut inte godkänt av oss i början, men vi kommer tillbaka. Det sista målet lite slumpartat och det kanske inte speglar matchbilden, sa Djurgårdens Patrik Lundh till C More.

Kamp och ställningskrig

Andra perioden blev mållös och präglades av mer kamp och skridskoåkning än frejdigt spel och målchanser. Chanserna återvände däremot i tredje där båda lagen hade bud på mål. Rene Bourque jagade sitt tredje mål i matchen och sköt från alla möjliga håll, men istället blev det kedjekamraten Andreas Engqvist som gjorde det förlösande målet fram till 3-1.

Målet kom efter 10:46 så Örebro hade gott om tid att få till en reducering. Närmast var Daniel Viksten som prickade stolpen, men Djurgården höll undan och tog tre nya poäng på Hovet.

– Första perioden är bra och där får de ett riktigt surt mål ur vår synvinkel. Ett mål upp inför tredje och vi är nära tycker jag. Vi har chanserna men den sista glöden framför mål fattas. Surt just nu, vi spelar bra men får inte med oss några poäng, sa Örebros Viktor Ekbom till C More.

– Det var lite upp och ner idag där vi gav dem lite mer chanser än vi ville. Men vi vann och då är det godkänt, kommenterade Rene Bourque lagets insats.