• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Adam Reideborn magisk i Djurgårdens bortaseger

23 november 2017 21:22
#HV71DIF

Djurgården är tillbaka på vinnarspåret efter bortavinst mot HV71 på torsdagen. Det ska stockholmarna tacka burväktaren Adam Reideborn för. 25-åringen stod emot hemmalagets bombardemang och gjorde 43 räddningar.


HV71 fick en drömstart på mötet med Djurgården när Lawrence Pilut gjorde 1-0 efter bara några minuters spel. Backen avslut tog på en djurgårdsback och ställde Adam Reideborn. Gästerna skulle dock komma tillbaka när Markus Ljungh, assisterad av comebackande Andreas Engqvist, prickade in 1-1 i krysset i powerplay. Stockholmarna var inför matchen SHL:s svagaste lag i spelformen, men när de fick chansen i sitt andra numerära överläge rasslade det i nätet igen. Efter videogranskning dömdes dock målet bort. (Se situationen nedan). Innan perioden var slut skulle dock gästernas vändning fullbordas. JVM-aktuelle Axel Jonsson-Fjällby styrde mycket elegant in Linus Hultströms avslut från blålinjen.

I inledningen av den andra perioden kom HV71 ut och pressade ordentligt för en kvittering. En snabb omställning senare och det var 1-3 på resultattavlan istället. Återigen fanns Andreas Engqvist med i förarbetet på Patrik Lundhs mål. HV71 slogs med näbbar och klor för att få in en reducering i akten men gästernas målvakt Adam Reideborn stod långa stunder på huvudet och nekade hemmalaget ett mål vid flera tillfällen.

"Helt klart rättvist"

I den tredje perioden släppte HV71 på alla bromsar och gjorde allt för att få hål på Reideborn igen. Det visade sig dock vara ett omöjligt uppdrag även i den tredje perioden och istället skulle Axel Jonsson-Fjällby göra sitt andra för kvällen när han spikade slutresultatet 1-4 i tom målbur. Fjällbys dubbla kassar till trots, matchens gigant var Reideborn som gjorde smått otroliga 43 räddningar när Djurgården bröt sin förlustsvit på två matcher och befäste tredjeplatsen.

– Resten av matchen, efter de första minuterna, tycker jag att vi spelar riktigt bra och det är helt klart rättvist. Han är riktigt bra idag och Adam håller oss kvar i matchen i slutet av andra. I stunderna när det står och väger gör han flera räddningar som får hela laget att växa, sa Djurgårdens Patrik Lundh i C More.