• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Djurgården
DIF

37 räddningar av Jönsson när Karlskrona vann

18 november 2017 20:30
#KHKDIF

Johannes Jönsson var matchens gigant när Karlskrona besegrade Djurgården med 1-0. Han var trött på att släppa in mål och var överallt i hetluften matchen igenom.


Det finns en hel del spelare i Karlskrona med tidigare anknytning till Djurgården. En av dem är Mattias Guter, skarpskytten som överlag under säsongen haft det lite trögare med sitt målskytte, men som i den senaste matchen blev tvåmålsskytt.

Kanske har det lossnat ordentligt nu för Guter, det var nämligen han som gav sitt Karlskrona ledningen i matchen med ett rappt avslut efter en öppnande passning från Joseph Jonsson. Han verkar trivas bra mot just Djurgården, det var hans sjätte mål mot stockholmarna de senaste tre säsongerna, och han har gjort mål i båda mötena den här säsongen.

Resultatet stod sig perioden ut, en period där hemmalaget inledde bäst och där gästerna jobbade sig in i händelserna allt mer.

Tung press från gästerna

Djurgården tog vid i andra där man avslutade den första. Det var stundtals anfall som var flera minuter långa och Karlskronaspelarna tog sig med stapplande ben till avbytarbåset. Men som de slet för att freda sitt mål. Djurgården skapade lägen såklart, men det var ändå Karlskrona som hade det allra bästa med en puck klockrent i stolpen. Trots att Djurgården vann skotten med 15-3 i andra var det fortfarande hemmaledning med 1-0.

– Vi är betydligt bättre, inget snack. Men vi måste få in pucken. Det finns ingen rättvisa i hockey utan det är målen som räknas, konstaterade Djurgårdens Calle Ridderwall till C More i pausen.

"Jag är helt slut"

Chanserna fortsatte i början av tredje och Johannes Jönsson fick plocka fram det stora registret i hemmakassen. Han fortsatte att rädda puckar och Karlskrona kämpade frenestiskt.

Gästerna blev mer och mer desperata och det öppnade även upp för en del farligheter för hemmalaget.

Men Djurgården gasade på för ett sista försök och hade både ett och två lägen att kvittera. Längst bak i Karlskrona stod dock Johannes Jönsson, matchens utan tvekan bästa spelare. Han tog alla 37 skott han fick på sig och såg till att Blekingelaget tog hand om de tre poängen.

– Det var fantastiskt, vilket slit, jag är helt slut. Väldigt nöjd över att vi tar tre poäng. Andra perioden var jobbig och då var det syra i både ben och huvud. Jag var trött på att släppa in mycket mål, så idag hade jag fokus, jag bara körde, sa en smått lyrisk Johannes Jönsson till C More när saken var klar.