• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö
VLH

Ny Växjövändning, sjunde raka segern

16 november 2017 21:46
#DIFVLH

Växjö befäste serieledningen efter att återigen ha vänt på ett underläge. Den här gången låg laget under med 1-3 i tredje perioden, men då klev stortalangen Elias Pettersson fram.


Toppmötet inleddes med ett Växjömål redan efter 2:02. Jonas Röndbjerg fick en fin passning av Erik Josefsson och avslutade snabbt. Joacim Eriksson i hemmakassen fick ge vika direkt mot klubben han representerade förra säsongen.

Växjö var vassare under hela den första perioden och vann skotten med 13-3, men Djurgården fick in en puck också.

Marcus Davidsson serverade Linus Hultström som satte sitt tredje mål för säsongen, rätt upp i krysset fram till 1-1.

Ridderwall glödhet

Andra perioden präglades av en hel del utvisningar. Växjö drabbades av de flesta och Djurgården fick träna på sitt tidigare så knackiga powerplay. Men nu verkar stockholmarna vara på väg att hitta rätt även i den spelformen. Laget radade upp lägen och till sist klev Calle Ridderwall fram och satte 2-1 med ett dragskott i krysset. Det innebar att han nu gjort mål i tre raka matcher, hans enda tre under säsongen, och i den andra var det ombytta roller i skottstatistiken, 13-4 till Djurgården.

– En mycket bättre period av oss, och till slut får vi utdelning. Den satt där den skulle, kommenterade Ridderwall till C More i pausen.

Pettersson visade klass igen

Tredje perioden hann knappt starta innan Niclas Bergfors åkte sig loss till ett friläge, avslutade lågt mellan benen på Viktor Fasth. Det innebar alltså 3-1 för Djurgården som satt i ett fint läge i matchen då de tidigare visat sig duktiga på att försvara ledningar.

Men Växjö fick chansen i numerärt överläge en stund senare. De behövde då bara fyra sekunder innan Elias Pettersson skickade iväg en riktig projektil som borrade sig in bakom Joacim Eriksson, 3-2.

Djurgården hade ganska bra kontroll på händelserna, men Växjö satsade på uttagen målvakt i slutet. Då klev han fram igen, supertalangen Elias Pettersson. Han inväntade precis rätt tidpunkt innan han pricksköt in 3-3 med bara 33 sekunder kvar.

Straffläggningen blev rafflande där målvakterna gäckade straffläggarna. Andrew Calof gjorde till slut det avgörande målet och såg till att Växjö vann sin sjunde raka match. Laget vände återigen ett underläge till seger.

– Inte för att vi alltid vill vara i underläge, men att vi vänder igen tyder på att vi tror på oss själva, sa Elias Pettersson till C More efteråt.