• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Djurgården jagar poäng mot stekheta Malmö

21 september 2017 13:00
#DIFMIF

Djurgården kammade noll i premiären mot regerande mästarna HV71. Nu skrinnar man dock in på isen i ett kokande Hovet för första hemmamatchen för säsongen. Och det rejäla publikstödet behövs då starka Malmö gästar.


Formkollen

Djurgården fick inte med sig några poäng mot HV71. Det blev 4-2 förlust för stockholmarna som inte hade styrkan att knyta ihop säcken efter att ha kommit tillbaka från underläge två gånger om. Positivt var dock att tänkta producerande spelare som Andreas Enqvist och Jonathan Davidsson hittade rätt direkt, och kanske kan man rida vidare på den vågen när nu Hovet väntar som spelplats för mötet mot Malmö.

Malmö som fick en smakstart på årets SHL, där rivalen Rögle besegrades klart med 5-0. En match där Malmö visade på ett klart och tydligt sätt vem som bestämmer i Skåne. Nyförvärvet Andy Miele var på spelhumör och gjorde ett starkt avtryck direkt och lär bli en spelare som Djurgården behöver se upp med under torsdagen.

Läget i lagen

Djurgården saknade William Lagesson och Daniel Brodin i premiären mot HV. Brodin är långtidsskadad och det dröjer innan han är redo för spel igen. Lagesson rapporteras vara tillbaka i spel.

Hos Malmö klev Rhett Rakhshani av senast mot Rögle och han missar matchen mot Djurgården. Erik Andersson är skadad sedan tidigare.

Notera att

  • Djurgården och Malmö möttes även ifjol i Djurgårdens hemmapremiär. Då slutade det med Malmöseger 2-1.
  • Övriga matcher mellan lagen under fjolåret slutade med Djurgårdsseger.
  • Malmös Oscar Alsenfelt var den enda målvakten som höll nollan i premiären.
  • Malmö hade fem olika målskyttar i sin premiärmatch.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFMIF.