• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Återvändaren klev fram för Djurgården

21 september 2017 21:36
#DIFMIF

Lagen följdes åt i målprotokollet hela matchen vilket ledde fram till förlängning. Då klev han fram, den återkomne Andreas Engqvist, och såg till att Djurgården vann sin hemmapremiär.


Djurgården hade Malmö i sin hemmapremiär även förra säsongen. Då vann Malmö med 2-1, den här gången var det Djurgårdens tur efter en jämn drabbning.

Djurgården hade ett tidigt powerplay utan att lyckas och när Malmö sedan fick chansen small det omgående. Frederik Storm stod parkerad i slottet och drog till direkt på en fin passning av Daniel Zaar.

Men hemmalaget kom tillbaka. Marcus Högström ska dra ett tungt offensivt lass i år är det tänkt, och han svarade för en riktigt fin prestation när han vände bort sin motståndare vid sargen, tog sig in en bit och sköt ett välplacerat skott fram till 1-1.

Det fortsatte med samma matchbild i andra. Chanser skapades åt båda håll och mål kom åt båda håll. Erik Forssell lyfte in en backhand för Malmö i inledningen och Niclas Bergfors kontrade in 2-2 efter halva perioden.

– Det är krig, det är en viktig period som kommer nu, sa Bergfors till C More efter två perioder.

"Tänkte att jag tar ytan där bakom"

Djurgården kom ut piggt i tredje perioden och efter knappt tre minuter kom målet. Rene Bourgue hittade in till Patrik Lundh som stötte in 3-2 till hemmalaget.

Några minuter senare stressade Malmö fram ett par försvarsmisstag i Djurgårdens zon, tryckte ner motståndet tätt intill mål och Anton Mylläri prickade in kvitteringen till 3-3.

Sett till matchbilden totalt var det ingen överraskning att matchen gick till förlängning. Där klev hemvändande Andreas Engqvist fram och avgjorde för Djurgården på friläge. Han missade tidigare i matchen en straff, men fick alltså revansch för den missen.

– De kom lite väl högt upp så jag tänkte att jag tar ytan där bakom. Malmö är bra, vann första matchen så det är starkt av oss att vinna, sa Engqvist till C More efter matchen.