• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Återvändaren klev fram för Djurgården

21 september 2017 21:36
#DIFMIF

Lagen följdes åt i målprotokollet hela matchen vilket ledde fram till förlängning. Då klev han fram, den återkomne Andreas Engqvist, och såg till att Djurgården vann sin hemmapremiär.


Djurgården hade Malmö i sin hemmapremiär även förra säsongen. Då vann Malmö med 2-1, den här gången var det Djurgårdens tur efter en jämn drabbning.

Djurgården hade ett tidigt powerplay utan att lyckas och när Malmö sedan fick chansen small det omgående. Frederik Storm stod parkerad i slottet och drog till direkt på en fin passning av Daniel Zaar.

Men hemmalaget kom tillbaka. Marcus Högström ska dra ett tungt offensivt lass i år är det tänkt, och han svarade för en riktigt fin prestation när han vände bort sin motståndare vid sargen, tog sig in en bit och sköt ett välplacerat skott fram till 1-1.

Det fortsatte med samma matchbild i andra. Chanser skapades åt båda håll och mål kom åt båda håll. Erik Forssell lyfte in en backhand för Malmö i inledningen och Niclas Bergfors kontrade in 2-2 efter halva perioden.

– Det är krig, det är en viktig period som kommer nu, sa Bergfors till C More efter två perioder.

"Tänkte att jag tar ytan där bakom"

Djurgården kom ut piggt i tredje perioden och efter knappt tre minuter kom målet. Rene Bourgue hittade in till Patrik Lundh som stötte in 3-2 till hemmalaget.

Några minuter senare stressade Malmö fram ett par försvarsmisstag i Djurgårdens zon, tryckte ner motståndet tätt intill mål och Anton Mylläri prickade in kvitteringen till 3-3.

Sett till matchbilden totalt var det ingen överraskning att matchen gick till förlängning. Där klev hemvändande Andreas Engqvist fram och avgjorde för Djurgården på friläge. Han missade tidigare i matchen en straff, men fick alltså revansch för den missen.

– De kom lite väl högt upp så jag tänkte att jag tar ytan där bakom. Malmö är bra, vann första matchen så det är starkt av oss att vinna, sa Engqvist till C More efter matchen.