• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Fördel Färjestad efter första matchen

11 mars 2017 17:53
Matchrapport

Djurgården förlorade den första åttondelsfinalen mot Färjestad. Djurgårdens mål gjordes av Niclas Bergfors.


Med en ruggigt bra form i ryggen klev Djurgården ikväll äntligen in i slutspelet 2017, även om Matt Anderson inför matchen sade att man spelat slutspelshockey länge i jakten på en plats i åttondelsfinalen. Även Färjestad hade, bortsett från sin senaste förlust, fin form och båda lagen mönstrade glödheta målvakter i Adam Reideborn och Stefan Steen. Upplagt för stenhård kamp.

De fyra mötena mellan Djurgården och Färjestad tidigare i vinter har alla slutat med vinst för värmlänningarna. Det har varit jämna kamper mellan lagen och så var det även ikväll och resultatet gick även denna gång Färjestads väg.

Mikael Ahlén och Linus Johansson visade att det skulle bli en fysisk match i redan första minuten med varsina tunga tacklingar på färjestadsspelare. Djurgården fick den första farliga målchansen när Ville Varakas efter fint uppspel från Niclas Bergfors sköt ett skott som fick pucken att fara som i ett flipperspel framför färjestadsmålet; men de grönklädda kom ut med pucken under kontroll. Generellt var det ett litet övertag för Djurgården fram till kvällens första utvisning som drabbade DIF. Då hade Djurgården skjutit markant mer och hade övertag i tekningsstatistiken.

Färjestad fick där en fin chans att ta kommandot i matchen och man hade också en fin målchans där Adam Reideborn inte riktigt hade hundra procent koll på var pucken befann sig men Alexander Falk stod upp fint och höll Färjestads spelare borta från pucken tills Adam kunde lägga plocken på pucken. När Djurgården återigen blev fulltaliga var det återigen ett litet DIF-övertag.

Färjestad hade några bra byten mot slutet av första perioden men det var fortsatt Djurgården som kändes hetast och även statistiken skvallrade om varåt det lutade; 9-5 i skott och 11-5 i tekningar i Djurgårdens favör.

Färjestad tog ledningen

Andra perioden gav direkt ett bra läge för Färjestad där ett rappt skott från Alexander Johansson stoppades av Adam Reideborn med en axelryckning, bokstavligen. Spelet stod och vägde mer i periodens inledning och Färjestad fick några målchanser som såg ut att dyka upp från ingenstans. I spel fyra mot fyra kunde Färjestads lagkapten Magnus Nygren också med ett tungt skott från blålinjen hitta en lucka på Adam Reideborn. 1-0 efter nästan sex minuters spel av perioden.

I en mycket rörig situation framför DIF-målet där pucken mycket väl kunde hamnat bakom Reideborn igen tog Urbom en utvisning när han brottade ner en färjestadsspelare framför mål. Färjestad fick dock bara spela powerplay i 20 sekunder innan även de drabbades av en tvåminutare. Spel fyra mot fyra passade Färjestad bra ikväll och de var mycket nära att få in en puck till 2-0 när Milan Gulas i slottet avlossade ett skott men Reideborn var snabb i sidled och räddade.

När båda lagen var fulltaliga igen återstod bara tre minuter av andra perioden och Djurgården inledde sin bästa sejour i perioden. Högström hade ett bra läge och Alexander Urbom hade ett så bra läge man får i hockey när han glöms bort mitt i slottet och får pucken precis på bladet och skjuter tungt. Men över.

DIF-pressen fortsatte och 1-1 kom också 18:10 in i andra perioden efter att Niclas Bergfors kommit i runden upp mot blålinjen och lyft in en puck för styrning; men en skymd Stefan Steen hinner inte reagera på pucken som smiter in precis in till hans bortre stolpe.

Stökigt och bökigt i Karlstad

Efter en rivig och öppen andra period kunde man tro att den sista perioden skulle bli avvaktande med tanke på stundens allvar men Djurgården öppnade frejdigt och gjorde tre eller fyra riktigt bra byten inledningsvis och höll pucken i Färjestads zon med flera målchanser. Den bästa möjligheten hade Marcus

Djurgården vann flest tekningar ikväll men tyvärr förlorade man en viktig ungefär fyra minuter in i tredje perioden. Färjestadsbacken får pucken på blålinjen och sköt 2-1 till hemmalaget. Det var mycket orättvist med tanke på hur tredje perioden hade startat. Färjestad fick också ett gyllene läge att göra ett ryck när man strax efter ledningsmålet även får möjligheten att spela två minuter powerplay. Dock resultatlöst efter bra boxplayspel av DIF.

Djurgården hade sina chanser att kvittera snabbt, bland annat efter en fin spelvändning där Matt Anderson är den som tar avslutet. Man hade mycket av spelet men skapade få farliga målchanser. Ett undantag var Linus Johansson som med drygt fem minuter kvar av tredje perioden var extremt nära att tråckla in pucken köksvägen.

15:17 i perioden gjorde Färjestad 3-1 genom Alexander Johansson efter en retur från Reideborn som Magnus Nygård snappade upp.

Efter en timeout och med hela 3:30 kvar av matchen plockade DIF ut målvakten och körde sex mot fem. Magnus Nygård sköt sen 4-1 i öppen kasse från bakom eget mål. Matchen avslutades stökigt med många brottningsmatcher och en del utvisningar.