• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Djurgården
DIF

Islossning för Djurgårdens målproduktion på bortaplan

25 november 2016 21:26
#KHKDIF

Djurgården hade inför fredagens match endast gjort ett mål i sina tre senaste bortamatcher, ett mål som dessutom kom efter straffläggning. Idag kom sju mål när Karlskrona besegrades med hela 7-3.


Karlskrona som haft stora problem med målskyttet den senaste tiden behövde bara 1:35 innan det rasslade i nätet bakom Mikael Tellqvist på fredagskvällen. Mattias Guter tog tillvara på sin egen retur fram till 1-0.

Djurgården, som endast gjort ett mål på de tre senaste bortamatcherna, skulle även de få måljubla och 19 gyllene sekunder för stockholmarna skulle se till att det var bortaledning. Först pricksköt Mikael Ahlén in 1-1 från slotten innan Daniel Brodin satte 2-1 via målramen 19 sekunder senare. Innan pausvilan skulle ledningen bli ännu större för Djurgården och det var bröderna Davidsson som fixade det. Jontahan sköt ett skott mot Holmqvist som släppte retur. Den snappade broder Marcus upp och satte dit sitt femte mål för säsongen fram till 3-1.

– Jag tycker att vi följer vår game plan hyfsat, vi spelar smart. Deras ledningsmål var inget att hänga upp oss på utan jag tycker vi gjorde det bra efter det, summerade Djurgårdens Mikael Ahlén i C More.

Under den andra perioden skulle Karlskrona tidigt reducera. Alexander Bergström kom fri från egen zon och kunde efter en fin kroppsfint skicka upp en backhand i nättaket. Glädjen för hemmafansen varade i drygt tio minuter sedan var Djurgårdens ledning två mål igen. Lukas Vejdemo gjorde säsongens första mål när han rundade kassen och trädde in pucken mellan benen på Holmqvist fram till 4-2.

– Laginsatsen är bra, vi kan inte hjälpa att det blir skitmål. Det är bara för oss att jobba på, vi trycker på. Vi ska försöka spela lite snabbare nerifrån och få igenom skotten. Trafik på mål låter tråkigt, men det är det som gäller. Jag hoppas att vi tillsammans kan vända det här i tredje, sa Karlskronas Alexander Bergström i C More.

"Det är tungt just nu"

Djurgårdens islossning fortsatte i den tredje perioden. Daniel Brodin gav Matt Anderson öppet mål redan efter 27 sekunder när duon kom i en två mot en-situation. Mål nummer sex för stockholmarna kom knappt sju minuter senare. Linus Hultström skickade iväg en riktig projektil från blålinjen som Emil Johansson styrde in i mål.

Linus Hultström skulle också bli målskytt när han efter en fin soloprestation stänkte dit 7-2. Karlskrona skulle dock snygga till siffrorna när Alexander Bergström rakade in slutresultatet 7-3 från nära håll.

Det var första gången den här säsongen Djurgården gjorde mer än fem mål, de fem målen kom dessutom i premiären mot Leksand. Karlskrona får dock chans till upprättelse på söndag när lagen drabbar samman på nytt på Hovet.

– Jag känner frustration och irritation, det är tungt just nu. Det är lite för enkla mål, vi slarvar. Det är för dåligt helt enkelt. Vi försöker hålla upp den positiva energin, vi vet vad vi kan, men just nu spelar vi inte bra. Vi kommer dock att lösa detta. Det är en ny match om två dagar, sa Karlskronas lagkapten Morten Madsen i C More.