Brodin: "Vi behöver varenda poäng"
Publicerad: 2016-11-14

På tisdag kväll möter vi Skellefteå hemma på Hovet. Forwarden Daniel Brodin vill forsätta på samma spår som i den senaste hemmamatchen mot Frölunda när laget tog sin första seger på Hovet. 

Måndag och ny vecka. Föregående innehöll en vinst (Frölunda) och en förlust (Brynäs). Patrik "Peppe" Lundh tyckte laget gjorde en bra insats mot Frölunda men drog på sig för mycket utvisningar mot Brynäs. 

- Vi var nöjda med delar av matchen mot Frölunda och skulle ta med oss det mot Brynäs. Men de första minuterna mot Brynäs är inte bra där vi får utvisningar emot oss och de gör 1-0. Vi får spela mycket box play och är inte tillräckligt bra framåt med att bibehålla långa anfall och täcka pucken. 

- Vi måste komma varandra närmre för att få bättre support. Hålla i pucken längre och få längre anfall där vi kan bryta in med forwards eller spela upp till backarna och få forwards in på mål, säger "Peppe" Lundh.

Daniel Brodin var en av spelarna som åkte på en utvisning mot Brynäs. Han är väl medveten om att laget måste dra ner på utvisningarna som just nu visar 4,9 utvisningar per match. 

- Vi har pratat mycket om disciplinen. Min utvisning mot Brynäs är onödig och det är något jag måste jobba på, att vara aggressiv men inte komma upp så mycket med klubban. Fokus måste ligga på att spela hårt och schysst för då kan domarna ta några utvisningar på oss, säger Daniel Brodin.

"Vi behöver varenda poäng"

I morgon väntar Skellefteå på Hovet. Senaste hemmamatchen slutade med seger och Brodin vill spinna vidare på spelet som man visade upp mot Frölunda.

- Då kom vi ut svinbra och spelade hårt och åkte skridskor. Vi låg nära Frölunda och låg nära varandra. Vi gjorde två mål framåt och även om Frölunda kom ikapp så visade vi i tredje perioden att vi kunde komma tillbaka och vända på matchen och ta tre poäng.

- Vi vet hur situationen ser ut just nu och att vi behöver varenda poäng. Det blir som en slutspelsmatch där varje poäng blir viktig för oss.

Till morgondagens match kommer Daniel Brodin i vanlig ordning att vara tidig till Hovet för att ladda inför matchen. 

- Just att vara först spelar ingen roll men jag gillar att vara på Hovet ganska lång tid innan match för att värma upp och ta det lugnt. En del kanske tycker det är lite väl tidigt men jag tycker att tiden går fort, säger Daniel Brodin, som brukar passera Hovets ingång redan två timmar och 45 minuter innan match. 

Har du ingen biljett till tisdagens match kan du köpa det här. 

Joel Widerberg