• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb

Ingen fortsättning för Zabel i Djurgården

18 mars 2015 16:22

Tony Zabel och Djurgården går skilda vägar efter tre år i A-laget och totalt 18 år i föreningen.


- Vi har efter en tids diskussion med Tony gemensamt kommit överens om att Tony går vidare till nya uppdrag. Han har gjort den långa resan i Djurgården via ungdom och junior till A-lag. Han har varit med och bidragit till mycket framgång, framförallt vad gäller utveckling av unga spelare som sedermera tagit steget till vårt A-lag och många även vidare i karriären. De senaste åren har tyvärr blivit hackiga för Tony och efter de diskussioner vi har haft känner vi gemensamt att han behöver gå vidare för att ta nästa steg i utvecklingen, säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.

- Vi är enormt glada och tacksamma för de åren Tony har varit här och önskar honom all lycka till. Förhoppningsvis möts våra vägar igen längre fram, säger Stoppel.

Zabel kom in i Djurgården när han var 25 år gammal. Då arbetade han med att starta upp Djurgårdens projekt med skolhockey i Fruängen och med utbildning av ungdomsledare. Så småningom fick han en förfrågan om att träna juniorerna. Han blev assisterande tränare till Tomas Montén i J20. Året efter tog han över J18. Många spelare har passerat genom juniorleden under Tony Zabels ledning.

- I J18 vann vi guld direkt. Det blev en riktigt roliga resa med min tränarkollega Ari Turpeinen. Kullarna vara fantastiska med bland andra Krüger, Josefson, Cehlin och även Filip Cruseman som nu gick upp med Karlskrona till SHL. Landeskog var också med, säger Tony Zabel.

Just utvecklingen av juniorer är något som Tony Zabel har uppskattat mest under sin tid i klubben. Ungefär 25 spelare tog klivet upp till A-lagsspel i Djurgården och vidare spel på elitnivå.

- Det tycker jag är riktigt bra gjort av Djurgården Hockey och det har varit roligt att få vara med om den resan, säger Tony Zabel och fortsätter:

- Man möter unga killar som är i olika stadier av livet. Det roligaste man kan få vara med om är att utveckla spelare som man sedan kan följa runtom i världen. Man kan ha guldmedaljer i byrålådan men det räknas på något sätt inte för mig. Att däremot jobba individuellt och se andra människor växa och bli bättre, det är det häftigaste man kan göra i livet.

Med så lång tid i en klubb har Tony Zabel mött många människor som han själv har lärt sig mycket av.

- Jag tar med mig en enorm erfarenhetsbank härifrån. Många människor har varit delaktig i min framgång och jag vill tacka ledarna i ungdom, alla spelare man haft, Challe Berglund som inte hade ett lätt jobb som både sportchef och head coach i Djurgården med en enormt hög kravbild, KG Stoppel som följt mig i många år och Johan Garpenlöv som har betytt mycket under de här åren. Och inte minst ”Säcken” och Nyman. De är fantastiska människor att jobba med.

- Jag vill egentligen tacka alla som har ett djurgårdshjärta, från supportrar som skrikit inne på arenan, till ledare, spelare och alla på kontoret som man träffat. Det är dem man vill rikta ett tack till; jag har levt med den här djurgårdsfamiljen och det är för mig ett minne för livet.

Nu väntar nya utmaningar. Än är inget klart men hockeyn kommer att ha en stor plats även i Tony Zabels framtid.

- Jag har haft egna funderingar efter att ha varit så många år på samma ställe. Det är dags att träffa nya människor och få nya utmaningar för att utvecklas. Så det är med sann glädje jag avslutar det här kapitlet för den här gången. Drömmen är att göra en resa nu och sedan komma tillbaka och vinna SM-guld med Djurgården i framtiden.

- Jag har lite diskussioner med andra klubbar. Men jag har inte haft så bråttom utan har velat fokusera på att göra klart säsongen. När det var klart började jag fundera på vad jag vill göra i framtiden. Vad det blir ska jag försöka bestämma inom ett par veckor.

När den långa tiden i Djurgården nu är över för denna gång summerar Zabel den gångna tiden i A-laget.

- Vi hade som målsättning att ta klubben tillbaka till SHL och hänga kvar det här viktiga året. Tillsammans med ”Säcken” och Nyman gjorde vi ett riktigt bra jobb. Det känns lite som att man lämnar med flaggan i topp.