• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb

Brodin återvänder till Djurgården

20 mars 2015 11:59

Djurgården värvar hem forwarden Daniel Brodin som senast spelade i Brynäs. Kontraktet är på tre år. Nu 25-årige Brodin har tidigare gjort fem säsonger i Djurgårdens organisation.


- Vi är grymt glada över att Daniel är tillbaka, inte bara för att han har spelat för oss tidigare utan också för att han har de ingredienserna i sitt spel som kommer att tillföra oss mycket. Jag tänker främst på Daniels starka skridskoåkning, fysiska spel och hans styrkor kring motståndarmålet, säger vice VD K-G Stoppel.

För Brodin blir det ett kärt återseende av den klubb där han slog igenom som 19-åring.

- Jag har lirat i Djurgården från juniorerna och hade flera år i A-laget. Som jag har känt är det något speciellt med Djurgården och fansen. När möjligheten dök upp att återvända så var det inte mycket att tveka på. De vill verkligen satsa på mig och tror att jag kan göra något bra, så då kändes det helt rätt, säger Daniel Brodin.

Brodin kom till Djurgårdens juniorer 2007 och spelade fem säsonger i djurgårdströjan. Säsongen 2009/2010 spelade han till sig en plats i A-laget och det slutade med ett SM-silver.

- Publiken då var det sjukaste. Jag kom upp från juniorerna och visste att det var bra fans, men det stödet vi hade mot Brynäs ... Uppe i Gävle pratar folk fortfarande om trycket som var i Globen och Hovet. Publiken var en stor del i att vi gick så långt då, säger Brodin.

På de tre år som gått sedan Brodin lämnade för spel i finska Ässät och sedermera Brynäs har en del hänt. I Finland med de mindre rinkarna lärde han sig att skjuta ännu mer. ”Lite här och var” som Brodin uttrycker det.

- Men jag är ändå samma spelare som när jag var i Djurgården senast. Bara för att jag gjort fler mål kommer jag inte att sluta tacklas. Jag ska göra det jag är bra på, som att ge energi till laget och åka mycket skridskor, säger Brodin.

Han säger själv att han mognat både som hockeyspelare och person. En del är träningsläran som han utvecklade i Finland. På somrarna var han i Sverige och anlitade egna fystränare för att ta ytterligare ett kliv även utanför isen.

- Jag har lärt mig mer om min kropp, hur den fungerar och vad den svarar på för typ av träning. Jag har sett till att ha kontakt med min tränare även nu när jag har varit i Brynäs.

- På isen har jag mognat och lärt mig spelet lite mer. Det jag har utvecklat mest är offensiven men jag tycker även att jag har utvecklat det defensiva spelet som box play, säger Daniel Brodin.