Djurgården förlänger med framtiden

4 maj 2015 10:52

Djurgården Hockey skriver tvåårskontrakt med Robin Jensen, David Bernhardt, Albin Lundin och Lukas Löfquist.

- De tillhör vårt vinnande J20-lag och vi tycker att de har haft framträdande roller i laget och är spelare som vi vill följa utvecklingen på. Det här är ett sätt att säkra den möjligheten och dessutom vara med och påverka deras utveckling, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.


Spelarna kommer att vara med herrlaget och träna under försäsongen och därefter kommer individuella bedömningar att göras för varje enskild spelare:

- Vi kommer att göra individuella bedömningar för varje spelare. I vissa fall kan det vara så att du spelar vidare och har en ledande roll i J20-laget samtidigt som du är med och stärker herrlaget. Eller att du lånas ut och spelar seniorhockey i mer regelbunden form i någon HockeyAllsvensk klubb.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson om spelarna:

Albin Lundin, center, 19 år:

- För att vara junior spelar han ett väldigt moget centerspel. Han var med och spelade den avslutande matchen mot Örebro och gjorde bra ifrån sig. Vi tror att han på ett bra sätt skulle kunna acklimatisera sig till seniorhockeyn. Sedan om det sker direkt i vårt herrlag eller en utlåning får säsongsupptakten visa.

David Bernhardt, back, 17 år:

- David går fortfarande i skolan. Han kommer att tillhöra J20-truppen men under sommaren få möjlighet att känna på träningsmiljön kring herrlaget. Det kommer att ge honom en indikation på vad som krävs fysiskt för att spela på SHL-nivå.

Lukas Löfquist, forward 19 år:

- Lite samma som med David Bernhardt. Lukas kommer att ingå i herrlaget under sommaren för att precis som David få en insikt i vad som krävs för att nå SHL. Sedan huruvida han kommer att ta en plats i herrlaget, bli utlånad eller vara kvar i J20 får vi se se under försäsongen.

Robin Jensen, målvakt, 19 år:

- Jensen kommer att vara hos oss som tredjemålvakt. Vi har två väldigt unga och bra målvakter i form av Robin Jensen och Linus Söderström och vi bereder en utveckling för båda två. Med Linus Söderström är vår målsättning att hitta en bra HockeyAllsvensk klubb under hösten för att han ska få regelbunden speltid. Det innebär att vi kommer att ha Jensen som vår J20-målvakt och som en tredjemålvakt i herrlaget på hemmaplan, säger Joakim Eriksson.