• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Albin Lundin om förlängningen med DIF

4 maj 2015 13:41

Lagkapten i J20, 32 poäng på 45 matcher och seniordebut för herrlaget. Centern Albin Lundin, 19 år, har imponerat på DIF-ledningen och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med kubben.

- Jättekul. Jag har varit här sedan U16 så det här har man har drömt om, säger Albin Lundin, 19 år.


Joakim Eriksson sa tidigare i dag till hemsidan att du spelade ett ”moget centerspel”. Vad tror du att han menade?

- Det är väl att jag har ett lugn i spelet. Att jag till exempel gör klart det jag ska i egen zon innan vi går till anfall.

Under säsongen har Albin Lundin varit lagkapten för J20-laget. Det har inneburit ett större ansvar för laget, något som varit utvecklande för honom själv.

- Ja, ledarskapet och attityden tycker jag att jag har utvecklat. Jag har känt att det har varit mitt ansvar att peppa på spelarna lite extra under säsongen.

Att döma av resultaten gick peppningen bra. Djurgården J20 tog nämligen SM-guld nere i Nyköping efter att ha besegrat Frölunda i finalen. Resan dit var lång och ett nederlagstippat Djurgården tog sig till final trots att experterna tippade annorlunda.

- Vi inledde väl säsongen med at ingen trodde på oss. Jag tycker vi kom ut starkt i första serien. I SuperElit Topp 10 gick det lite tyngre men sedan gick det bara bättre och bättre. Varför? När det gick lite sämre hade vi alltid en bra dialog om hur vi skulle kunna göra det bättre.

Nu närmast kommer Albin Lundin att träna tillsammans med herrlaget under försäsongen. Albins målsättning är kort och koncist:

- Försöka ta en plats så klart!