Kom och lyssna på ett seminarium om CSR!
Publicerad: 2015-05-10

CSR är ett ämne som vi på Djurgården Hockey länge har engagerat oss i. Vårt samarbete med Astrid Lindgrens sjukhus har pågått i över 15 år och 2014 startade vi tillsammans med CCM Reebok, Graflunds och Stockholms Stad projektet ”Ishockey för alla”.

CSR, en förkortning från ”Corporate Social Responsibility” är något som alla med stor sannolikhet sett, hört eller läst om men kanske aldrig riktigt förstått innebörden av? På svenska betyder CSR, ”Företags samhällsansvar”.

Hållbarhet är ett begrepp som används flitigt när man pratar om det här ämnet, till och med lite för ofta enligt vissa personer som tycker att det är uttjatat. Men begreppet syftar till det ansvar som ett företag ska eller bör ta gentemot samhället ur ett såväl ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv för att det ska vara långsiktigt och integrerat i affärsmodellen.

Eftersom det här är något som är viktigt på Djurgården Hockey och står oss väldigt varmt om hjärtat vill vi ge alla i Djurgårdsfamiljen chansen att först och främst få en noggrann inblick på vad den riktiga innebörden av CSR faktiskt är, men även få en ännu bättre förståelse av varför det är så viktigt för oss.

Tisdagen den 2 juni kommer vi tillsammans med vårt affärsnätverk; Nätverket 1891 bjuda in till en halvdag på Tele2 Arena. Där kommer Ola Löhman, en av Sveriges mest erfarna CSR-konsulter och en eftertraktad föreläsare inom området, föreläsa för oss om vad CSR är och hur det kan bidra till vår affärsutveckling. Ola har rest världen över för att föreläsa om just CSR och har sedan 80-talet engagerat sig i ämnet. Här kan du läsa mer om Ola.

Vi, tillsammans med vår styrelse och Nätverket 1891:s medlemmar har bjudit in aktieägare, partners, politiker, SHL, Stockholm- och Sveriges Ishockeyförbund med flera till den här dagen för att gemensamt skapa en samsyn på hur idrottsklubbar tillsammans med näringsliv kan ta ett större ansvar till utvecklingen av barn och ungdomars hälsa. Samt skapa ett hållbart samhälle.

Gå in och anmäl dig till föreläsningen på länken där du även hittar agenda för dagen: 

Plats: Tele2 Arena
Dag: Tisdagen 2 juni
Tid: 12.00 – 17.00
Pris: 450kr

(I priset ingår: Lunch, Kaffe & Fika, mingel & CSR-föreläsningen.)

Vi ses den 2 juni!

Hälsningar,

Jenny Silfverstrand, VD - Djurgården Hockey

Kaarel Lehiste, Styrelseordförande – Djurgården Hockey

Emelie Löfqvist, Network Manager – Nätverket 1891

Djurgården Hockey