• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Vem är P-A Blomquist?

10 november 2017 16:41
Dam

Många vet, men nog finns det den kvot människor som undrar - vem är han som har bucklan framför sig på lagfotot? Det är ingen mindre än P-A Blomquist, huvudansvarig i styrelsen för damverksamheten Djurgården.


Berätta, vem är du för de som inte vet?
– Jag har suttit i Djurgården styrelse sedan 2011, men varit engagerad i hockey i många många år. Jag var bland annat ordförande i Göta Traneberg i 5-6 år och var även med en gång i tiden och startade upp Stålbucklan som är den stora tjej turneringen idag. Jag har med andra ord en bakgrund både från breddhockey och dam. I Djurgårdens hockeys styrelse är jag den som är ansvarig för dam verksamheten och jobbar tätt ihop med K-G, Nisse och Danni med damfrågorna.

Bortsett från att sitta i styrelsen i Djurgården sitter Blomquist även i styrelsens finans kommittén som har hand om de ekonomiska frågorna.
– Jag är ansvarig i styrelsen för skapa förutsättningar vad gäller damernas budget och att vi bygger en organisation som är relevant för den satsningen som vi gör inom dam.

Vad är det svåraste när det kommer till det finansiella vad gäller damhockeyn?
– Det svåraste är att hitta en balans i hur vi skall växa verksamheten. Vi strävar efter att skapa en professionell dam verksamhet, och sen gäller det att hitta en balans mellan att växa snabbt, få in mer professionella spelare, men också få organisationen att hänga med. Vi vill ha en organisation runtomkring laget i form utav tränare, sportchefer, fys, naprapater, lagledare och allt det där. Man behöver bygga en struktur och vi har byggt det här från ingenting på fyra år men det gäller att bygga en struktur som håller över tiden. Att sätta ihop laget är har sina utmaningar, men att skapa struktur som håller för framtiden, är egentligen en större utmaning.

"Ingen som ifrågasätter damverksamheten"

Blomquist har inblick i hela organisationen och vet också vilka styrkor man besitter efter fyra år som verksamma inom damverksamheten.
– Stora styrkan är att vi tar vår dam verksamhet på stort allvar och att vi har avsatt mycket pengar i vår budget för att göra det här. Vi har en heltidsanställd tränare, och vi har en organisation uppe på kontoret som verkligen stöttar dam verksamheten på ett seriöst sätt. Dam är en naturlig del av vår verksamhet, det är ingen som ifrågasätter det Jag tycker man gör väldigt mycket jobb på marknads- och media sidan och det finns ett stort och ärligt engagemang runt damfrågorna. Det är jag väldigt stolt över!

Förra året vann man sitt första historiska SM-guld, något som Blomquist inte trodde skulle komma förrän om några år men som gjorde honom väldigt glad.
– Det är en fantastisk sak, man blir alldeles varm i hjärtat när man tänker på det. Det är ett bevis på att vi gjort någonting rätt och det var en enorm glädje när det skedde. Det kom något år eller två tidigare än vad jag trodde. Vi hade ju en lite trög start även på förra säsongen men sen lyckades vi samla ihop oss till slutspelet och visade att vi hade rätt fokus och rätt inställning till att försöka vinna vid rätt tillfälle.

Om vi ser till framtiden, vad hoppas du kunna se om några år?
– Jag hoppas att vi ska kunna ha fler heltidsanställda spelare som kan satsa på hockey på ett professionellt sätt. Damerna tränar väldigt hårt men sen måste man ha en inkomst också. Fler professionella spelare vore önskvärt eller att vi kan erbjuda ännu bättre möjlighet att kombinera jobb med sport. Hoppas dessutom också vi ska kunna få till en bra satsning vad gäller hockeygymnasiet där vi kan få in fler tjejer som kan utvecklas som hockey spelare och samtidigt få en vettig gymnasieutbildning. Över tiden hoppas jag också att vi kan skapa ett divison 1 lag, vilket vi behöver för att kunna odla och utveckla unga talanger.