Ludvig Hedström: "Det är här som jag vill vara"
Publicerad: 2023-01-24
#DIFIFB
Drömmer kan bli sanna. Ludvig Hedström har redan gjort resan från läktaren till isen, nu är han inne på resan för att förverkliga nästa dröm. Läs Järnkaminens egna ord om säsongens upp- och nergångar och jakten mot SHL.

Det var säsongens hittills härligaste slutsignal som ljöd över Hovet i fredags. Djurgården stod då som segrare i returmötet med MoDo, en 3-0-vinst som satte punkt för en sex matcher lång förlustsvit. Glädjen efter matchen var därför påtaglig.

– Otroligt skönt! Det var välbehövligt, vi hade några raka förluster innan. Sen sättet som vi vann på också, att vi stängde ner dem och att "Matt" fick hålla nollan. Grymt skönt, sammanfattar Ludvig Hedström.

Försvararen loggade själv tio minuters istid i vinsten, som på många sätt var ett styrkebesked. För efter Liam Öhgrens påpassliga ledningsmål med dryga kvarten på klockan var Djurgården i mer eller mindre kontroll. Matthew Galajda svarade för flera avancerade parader, men fick samtidigt god hjälp av sina utespelare. "Hedda" pekar ut vad han är mest nöjd över;

– Framförallt att vi var jävligt påställda. Vi gick ut, satte stopp i spelet och var fysiska. I framförallt egen zon var det stor skillnad, där fick de inte samma snurr som i matchen innan. Det ska vi ta med oss till morgondagen.

För imorgon, onsdag, väntar nästa uppgift. Återigen är det Hovet som är spelplan när Björklöven gästar. Under säsongen har det blivit en vinst och en förlust mot Umeålaget, där 3-7 senast sticker ut som en tagg hos Djurgårdsspelarna.

– Verkligen, det känner vi också i gruppen. Vi ska ta revansch imorgon och visa var skåpet ska stå lite grann, slår "Hedda" fast.

Säsongen har hunnit en bra bit in nu. Hur ser du på den så här långt?

– Det har varit lite upp och ner, som alla säsonger brukar vara. Men jag tycker att vi spelmässigt tar stora steg varje dag och det är en bra grupp. Matchen senast mot MoDo är en bra ståndpunkt för oss att utgå ifrån. Den visar att vi är ett topplag i den här serien, vilket vi ska vara.

"Jag kommer ihåg senast som vi gick upp, de spelarna var verkligen kungar. Det är dit som vi måste nå igen"

Ända sedan barnsben har det varit Djurgår’n för Ludvig Hedström. 21-åringen föddes in i en Djurgårdsfamilj, och under uppväxten i Stockholm blev det naturligt att spendera så mycket tid som möjligt på fotbolls- och hockeyläktaren.

Förra säsongen gjorde Hedström sin första fulla seniorsäsong - och givetvis var det i Djurgården. Tyvärr slutade den på värsta tänkbara vis med degradering till HockeyAllsvenskan, men för försvararen fanns bara en tanke. "Hedda" skulle vara med på resan tillbaka och han blev även en av de absolut första att meddela sin fortsättning på Hovet.

– Det var helt självklart och inget som jag funderade över två gånger ens. Det är här som jag vill vara som helst, så länge möjligheten finns. Att få vara med på den här resan är jävligt häftigt och få förunnat, berättar Ludvig själv om beslutet.

{!A}

Nu är han mitt uppe i en ny resa med målet att ta föreningen tillbaka. SHL är det tydliga men tuffa målet, något som för Hedströms del skulle betyda väldigt mycket.

– Ja, det skulle nog vara det sjukaste som hänt mig. Jag kommer ihåg senast som vi gick upp, då blev det kaos. De spelarna var verkligen kungar. Det är dit som vi måste nå igen, det var häftigt och något som jag vill uppleva själv!

Såg du uppflyttningen på plats?

– Tyvärr fick jag inte tag på plåtar. Så jag såg den hemma från soffan, men jag var lika glad ändå.

I och med segern över serieledande MoDo senast står nu Djurgården på 62 poäng. 16 omgångar återstår att spela, där tre av matcherna väntar redan den här veckan. Inför vårens avgörande fas är frågan om den senaste tidens prövningar kan leda till att DIF kommer ut starkare på andra sidan?

– Alla lag går under en säsong igenom tuffare perioder, förhoppningsvis har vi haft vår nu och kan studsa tillbaka. Gruppen har svarat upp bra och har ett jävla go. Så jag tror att det här kan vara bra, resonerar "Hedda".

Matchdag imorgon hemma på Hovet, är det det bästa som finns?

– Självklart! Det är fantastiskt att spela hemma med Djurgårdströjan på sig, det betyder mycket för alla i laget. Vi får en extra push av publiken. Det ska bli väldigt roligt imorgon.

Hannes Feldin