Djurgården J20 vann guld i Junior Club World Cup
Publicerad: 2015-08-30

Djurgården besegrade ryska Chaika och vann hela Junior Club World Cup.

Chaika tog ledningen med 1-0 i den första perioden efter 07:46. Några minuter senare fick Djurgården chansen i powerplay utan att det resulterade i något mål. I slutet av perioden klarade man av ett boxplay vilket gjorde att ställningen efter den första perioden fortfarande var 1-0.

Bernhardt kvitterade i den andra perioden

Bara två minuter in i den andra perioden kom Djurgården två mot en där David Bernhardt fick pucken till höger i anfallszonen. Med ett välplacerat skott satte han kvitteringen bakom Chaikas målvakt.

Därefter fick Djurgården J20 försvara sig två gånger om i boxplay innan det åter blev periodpaus igen.

DIF-spelarna slet och slet

Djurgården kom ut med bra fart under skridskorna i den tredje perioden och tog även ledningen i matchen. Direkt efter tekning satte Jesper Schiöler 2-1-målet efter 5:55 och stort jubel bland djurgårdsspelarna.

Djurgårdsspelarna slet sedan något oerhört under matchens sista 14 minuter där man täckte skott och jobbade föredömligt för varandra. När slutsignalen ljöd efter 60 minuters ishockey tystnade den ryska publiken och istället utbröt ett stort djurgårdsvrål innan spelarna omfamnade varandra i en hög på isen. Därefter väntade prisutdelning och ytterligare ett djurgårdsjubel utbröt när bucklan lyftes mot skyn.